BULUT'TAN 1 MAYIS KUTLAMASI

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 1 Mayıs nedeniyle bir açıklama yaparak halkın bu önemli gününü kutladı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 1 Mayıs nedeniyle bir açıklama yaparak halkın bu önemli gününü kutladı.
Bulut yaptığı açıklamada şunları söyledi. “1 Mayıs, onurlu ve insanca bir yaşam için mücadele edenlerin, emeğe, alın terine, insan haklarına ve demokrasiye saygının günüdür. İşçilerin için her geçen gün koşulların daha da ağırlaştığı ülkemiz bayram olarak kutlanması gerek 1 Mayıs’a yine kara bir tabloyla girmektedir.
İş cinayetlerinde Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alan ülkemizde her dört saatte bir iş cinayeti meydana gelmektedir. İş kazaları ve işçi cinayetleri “kader” ve “fıtrat” ile açıklanmakta, yüzü kızarması gerekenler büyük bir sorumsuzluk ve vurdumduymazlıkla geçiştirmeye çalışmaktadır. AKP iktidarlarında çalışma hayatında güvencesizlik, hukuksuzluk ve örgütsüzlük sıradan hale gelmiştir.
Sendikalı işçi sayısı toplam işçi sayısının yalnızca yüzde 11’i kadardır. Emeğin ucuz, ekmeğin pahalı olduğu ülkemizde emekçiler, insani yaşam koşullarıyla bağdaşmayan asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılmışlardır.Pandemi nedeniyle alanlarda omuz omuza, kol kola özgürlük şarkıları söyleyemeyecek olsak da 1 Mayıs akşamı saat 21:00’de balkonlarımızda marşlarımızı söyleyip, bu sömürü düzenine, emekçi karşıtı politikalara karşı tek yürek olarak sesimizi yükselteceğiz.
İşçisin sen işçi kal diyenlere, Ücretsiz izin dayatmasına, İşsizliğe, güvencesizliğe, yoksulluğa, iş cinayetlerine,1177 liralık sefalet ücretine karşı 1 Mayıs’ta biriz… 1 Mayıs ancak, emekçilerin, çalışanların hakları yasal düzenlemelerle budanmadığında, işçiler insanca ücret alabildiğinde, emeklerinin sömürülmediğinde, iş cinayetleri olmadığında bayram tadında kutlanabilecektir. Emekçinin emeğinin karşılığını aldığı, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği bir ülke umuduyla işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.”