Bulut: Vatandaş eli boş dönüyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, eczanelerde grip aşısının bulunamamasına tepki göstererek, 'Sağlık Bakanlığı 'grip aşısı olun' diye vatandaşa çağrı yapıyor, ancak grip aşısı için eczaneye giden vatandaşlar eli boş dönüyor' dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sonbaharın gelmesi ve havaların nispeten soğumasının ölümcül sonuçlara neden olan grip riskini artırdığını bildirdi.
Grip aşısını tek bir firmanın tedarik etmesi, sabit kur uygulaması ve artan döviz kurunun vatandaşın sağlığını vurduğunu belirten Bulut, “Sağlık Bakanlığı ‘grip aşısı olun’ diye vatandaşa çağrı yapıyor, ancak grip aşısı için eczaneye giden vatandaşlar eli boş dönüyor” dedi.
VATANDAŞ AŞI LİSTESİNE GİRDİ
Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın 8 Ekim tarihinde birkaç gün içerisinde eczanelere ve sağlık kuruluşlarına dağıtılacağını söylediği grip aşılarından eczanelere sadece 3-5 kutu verildiğini kaydeden Bulut, dağıtılan 250 bin doz aşının ilk günden tükendiğini kaydetti. Kronik hastalıkları olanların, bağışıklık sistemi düşük olanların özellikle aşı olmak zorunda olduğundan çaresiz beklediklerini belirten Bulut, vatandaşların eczanede aşı listesine girdiğini kaydetti.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
CHP’li Bulut, “Talebin çok olması nedeniyle eczacılar, vatandaşları sıraya sokuyor; aşılar geldikçe veriyor. Her yıl 200-300 grip aşısı satan eczaneler bu yıl aşı yokluğu nedeniyle satış yapamıyor. Hem vatandaş mağdur, hem de eczacılar. Konunun takipçisi olacağız” dedi.