Bunlar cebine çalışıyor

Esnaf, çiftçi, öğrenci temsilcileri ve Adanalılara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümeti eleştirdi:

Gün boyunca çeşitli etkinliklere katılmak üzere Adana’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti’nin cebine çalışan ve sürekli faiz ödeyen bir hükümet olduğunu belirtip ’24 Haziran günü sandığa gideceksiniz. Oyunuzu verir iken de ne olur elinizi vicdanınıza koyarak oy verin. Erdoğan batıdan emir alıyor. Biz iktidara gelir isek o emirleri yırtıp atacağız’ dedi.
ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ
Seyhan Oteli’nde esnaf odaları birlik temsilcileri ile çiftçi birlikleri temsilcilerinin yanında çok sayıda Adanalının katıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Bağ-Kurlu esnaflara seslendi. Esnafların kanaatkâr olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, esnafın devlete yük olmadan vergi verdiğini ve emekli olmaya kalktığında ise onun devlet tarafından yok sayıldığını söyledi. Esnafların ‘Esnaf Bakanlığı’ istekleriyle karşılaştıklarını ve seçim beyannamelerine bu bakanlığı kurmak adına koyduklarını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ‘Devlet esnafını koruyan tedbirler alır. Biz bu bakanlığı kurarak esnafı kira stopajı derdinden kurtaracağız. Esnaf emeklilerini de düşünüyoruz’ dedi.
EMEKLİ MAAŞINI PUL ETTİLER
Kendisinin Bağ-Kur Genel Müdürlüğü yaptığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün emekli olmak isteyen esnafa 840 lira maaş bağlandığını, aynı esnafın 1 Ekim 2008 tarihinden önce emekli olduğunda bağlanan maaşın bin 800 lira olduğunu söyledi ve her yıl bin liranın esnafın cebinden alındığını kaydetti. YÖK’ü kaldıracaklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilerin üniversite yönetimlerinde söz sahibi olmalarına imkân tanıyacaklarını, yurt sorununu iktidara geldiklerinin ikinci yılında tamamen çözeceklerini, 16 yılda 10 kez değiştirilen eğitim sistemini de toplumun her kesimiyle mutabakat sağlayarak belirli bir sisteme oturtacaklarını ifade etti.
BİZİM ÇİFTÇİMİZ 2.SINIF VATANDAŞ
2018 yılının rakamlarına göre 34 milyar lira sosyal güvenlik açığının bulunduğu Türkiye’de kesintilerin nereye gittiğini de soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunu sorduklarında yanıt veremeyen Hükümetle karşı karşıya kaldıklarını ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘Siz bunu sorun ve sorgulayın. Sandıkta gerekeni yapın.’ Bu arada tarımla ilgili de önemli tespitlerde bulunan Kılıçdaroğlu, pamuk, nohut, mercimek, fasulye, canlı hayvanı dışarıdan alan bir ülkenin çiftçisinin de ne eker ise eksin zarar ettiğini söyledi. Gelirin hakça paylaşılmadığı ülkede sağlıklı tarım planlamasının olmadığını Hollanda ile Türkiye mukayesesi yaparak açıklayan Kılıçdaroğlu, Sudan’dan toprak kiralamaya da değinip ‘Türkiye’de toprak mı kalmadı da Sudan’dan toprak kiralanıyor. Bizim çiftçimiz ikinci sınıf vatandaş’ dedi.
FAKIBABA’YA FRANSA’DAN ŞÖVALYE ÖDÜLÜ!
Türkiye’de tohumculuğun da öldüğünün altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım Teknolojileri Lisesi’ni kuracaklarını, 81 milyonu kimin besleyeceğinin kavgasını batının verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, batının Türkiye’yi beslemek için birbiriyle yarış ve kavga içinde olduğunu da örnekleriyle ortaya koyarak ‘Tarım Bakanı Fakıbaba’ya Fransa, Fransa ülkesine hizmetlerinden dolayı şövalye madalyası veriyor. Dikkatinizi çekerim, Türkiye tarımına hizmet için değil. Fransa tarımına hizmet için. Artık siz de sandığa gidince Türk çiftçisi olarak hesap sorar, oyunuzu da bu istikamette kullanırsınız’ dedi. TMO’larda yazan ‘Çiftçinin kara gün dostu’ sözünün artık kaldırıldığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçilere hitabında ‘biz sizinle dost olmaya geliyoruz’ dedi.
DAVA AÇMAYA KORKUYORLAR
Her yıl milli gelirin yüzde 1 oranının üreticiye teşvik olarak verilmesi yönünde kanunun olduğunu ve 16 yıldır Ak Parti Hükümeti’nin bu kararı uygulamadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Biz iktidara gelince bunu acilen hayata geçireceğiz. Sizin devletten çiftçi olarak alacağınız var. Neden istemiyorsunuz. Dava açın diyorum, herkes korkusundan dava açamıyor. Biz iktidara gelince bir yıl öncesinden çiftçi gelecek yıl hangi ürünü ekeceğini ve ektiği ürünü kaç liradan satacağını önceden bilecek. Ona göre ekim yapacak. Yani tarımda planlama söz konusu olacak. Namuslu siyaset yapacağız’ sözleriyle salondaki tüm katılımcılardan alkış aldı.
KOMEDİYE SON VERMEYE GELİYORUZ
Çiftçi emeklisinin bugün dilekçe vererek emekli olmak istediğinde alacağı maaşın 621 lira olduğunu da söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ekim 2008’den önce bu rakamın bin 260 lira olduğunu da belirtip ‘Sizin boğazınızdaki lokmayı aldılar. Bu acımasızlığa, komediye son vereceğiz. Üretici perişan, esnaf perişan. Bunların yatacak yeri yok. Kim memnun bunlardan? Rantiye sınıfı memnun. Erdoğan batıdan emir alıyor. Onlar memnun Erdoğan’dan. Sizler sandığa gidince elinizi vicdanınıza koyarak oy verin. Bunlar cebine çalıştılar, tefecilere çalıştılar. Sizler de gereğini yapın’ çağrısında bulundu. Daha sonraki toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bu bölümde Tuncay Özkan’ın moderatörlüğünde karşılıklı soru yanıt bölümüne geçildi.
Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İş insanlarıyla bir toplantı gerçekleştirip Seyhan Belediyesi’nin Halk Kart Dağıtım Töreni’ne katıldı ve ardından da Yüreğir’in Yavuzlar Mahallesi’ndeki halk iftarına katıldı.