Bütçeye EVET, Karalar'a ELEŞTİRİ

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe oylamasında Cumhur İttifakı'na mensup meclis üyeleri belediyenin kayda değer hizmet üretemediğini rakamlar üzerinden ortaya koyarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 'Belediyenin önü açılmıştır. Hizmetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz' dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe oylamasında Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri belediyenin kayda değer hizmet üretemediğini rakamlar üzerinden ortaya koyarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ‘Belediyenin önü açılmıştır. Hizmetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz’ dedi.

GÜNDOĞAN, DEMİRDAĞ VE GÜLAÇTI’DAN ELEŞTİRİ

AK Parti adına söz alan Vedat Gündoğan, MHP adına söz alan Cemal Demirdağ ve AK Partili Ozan Gülaçtı, 4 yıla yakın zamandır seçim meydanlarında hizmet sözü veren Zeydan Karalar’ın kayda değer hizmetler üretemeyerek rutin hizmetlerle uğraştığını söylediler. CHP’li Serdar Seyhan ile İYİ Partili Recai Mercimek ise yapılan hizmetleri küçümsemenin doğru olmadığını, kıt imkanlar ile yapılan hizmetleri yok saymanın Adanalılara hakaret olacağını ifade ederek Cumhur İttifakı’na mensup üyelere yanıt verdiler.

GÜLAÇTI: ADANA’YA HİZMET İSTİYORUZ

AK Parti adına eleştirilerde bulunan Ozan Gülaçtı, belediyenin önemli projelere imza atmasını beklemenin en doğal hakları olduğunu belirtip “4.yıla girdik. Yol, kanalizasyon ve su ile övünüp duruyorsunuz. Vaat ettiklerinizi göreve geldiğiniz ilk yıl bütçeye koymuş olsaydınız bugün bunları konuşmazdık. Bizim Adana’ya hizmet edilmesini istememiz kadar doğal ne olabilir. Siz ise boş laflarla ve aynı edebiyat ile zamanı geçirip Adanalı insanlara hizmet ettiğinizi söyleyerek bizlere karşı duruş sergiliyorsunuz.” dedi.

 

SEYHAN: AĞZINIZDAN BİR TEŞEKKÜR ÇIKMIYOR

CHP adına söz alan Serdar Seyhan, bugüne kadar Zeydan Karalar’dan önce belediye başkanlıkları yapanların yapamadıkları hizmetleri söylemekten kaçınan Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin ağzından bir adet teşekkür alamadıklarını belirten bir konuşma yaptı. Seyhan, ‘Temel atmak önemli değildir. Önemli olan attığınız temeli bitirmektir. Biz kalıcı hizmetlere imza atarak hizmet yapıyoruz. 6 adet taşınmaz belediye mülkünün maliyeye olan borcumuzdan dolayı devir edilmesine ait gündem maddesinde bekleterek oyalıyorsunuz’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

KARALAR: BELEDİYEYİ BATIRMASAYDINIZ!

Bütçe ile ilgili söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Beni eleştirenlere söyleyecek sözüm var. Belediyeyi batırmasaydınız da ben de borç ödemekle meşgul olmasaydım. Hiç telaşlanmayın. Hepinize cevap veriyorum. Belediyenin 4 milyar 100 milyon lira borcu var. Ekmekte 16 milyon, ulaşımda 35 milyon zarar eden bir belediyeden bahsediyorum. 2021 yılında ithalattan dolayı yatan vergi miktarı aylık ortalaması 350 milyondan bugün 2 milyar liraya çıktı. Bu kardeşinizin emeğini yok sayamazsınız. Bu gelirler artıkça biz de hizmet etmeye devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

İŞTE BELEDİYENİN YENİ DÖNEMDEKİ HİZMET AĞI

Başkan Zeydan Karalar, göreve geldiğinde 351 icra dosyasının kucaklarında bulduğunu, bu dosyaları temizlediğini belirterek şunları söyledi. “Yılbaşına kadar 5 bin yoksul insanımıza Halk Kart dağıtacağız. Öğretmenler Bulvarına, Üniversite Bulvarına, Şakirpaşa Kavşağına alt ve üst geçitleri yapacağız. Yakın zamanda ihalelere çıkarız inşallah. Denizli Mahallesi’nin devamını getirip o yolu da kamulaştırmanın ardından uzatacağız. Havaalanının kapatılmaması için Cumhur İttifakı destek versin istiyoruz. 12 bin kişiye yemek çıkaracak aş evimizi yakında hizmete açacağız.”