Büyükşehir Afet Daire Başkanlığı kurulamadı!

Adana'nın gündemi afete hazırlık çalışmaları olup Vali Elban konuya ciddi yaklaşıyor.

2021 yılı “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Olası afetlere karşı vatandaşların güvende kalmasını sağlayacak tüm önlemler önceden alınıyor. Bu kapsamda Adana Valisi Süleyman Elban, konunun paydaşları ile toplantı düzenleyerek alınan önlemleri, aksayan ve eksik görülen konuları masaya yatırıp bu konuda çalışmaların yapılmasını temin ediyor.
YOL HARİTASI ÇIKARILDI
Dün de bu kapsamda Adana Valisi Süleyman Elban başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ana içeriği afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturmak için vatandaşların önlem alma kültürünü yerleştirmekti. Deprem riski yüksek olan Adana’da bu riskin yaratacağı can ve mal kaybını minimum düzeyde tutmak amaçlanıp ortaya bir dizi çalışma yol haritası çıkarıldı.
ACİLİYETİ VAR
Bütün bu çalışmalar Valilik tarafından gerçekleştirilirken akıllara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında ihdas edilerek hayata geçirilmesi düşünülen “Afet Daire Başkanlığı” biriminin hala oluşturulamaması geldi. Başkan Zeydan Karalar katıldığı televizyon programında acil olarak bu daire başkanlığını oluşturup çalıştıracaklarından söz etmişti. Yılın Ocak ayı ilk meclis oturumunda gündeme alınmadığı ve ihdasına yönelik çalışma yapılmadığı için gerçekleşme imkanı bulmayan bu daire başkanlığının biran önce kurularak hayata geçirilmesini isteyen Adanalılar “Riskli bir bölgedeyiz. Afetlerde Büyükşehir Belediyesi elinden gelen çalışmayı yapmaya çalışıyor. Ancak bu daire başkanlığı kurulup hayata geçer ise afete karşı hazırlık konusunda da başarılı çalışmalara imza atılır. Biran önce bu dairenin kurulup çalışmalarına başlamasını arzu ediyoruz” dediler.