Büyükşehir'de müfettiş telaşı!

Karalar müfettiş istedi, tüm birimler sıkıntı yaşamamak için teyakkuza geçti.

Hüseyin Sözlü döneminin hesaplarını inceleterek tüm birimleri bu şekilde devir alma tavrını ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Ankara’dan bakanlıktan müfettiş istemesi üzerine tüm birimlerde müfettiş telaşı başladı.
MEĞER BİLİNMEDİK ÇALIŞANLAR VARMIŞ!
Önümüzdeki hafta içerisinde müfettişlerin gelmesini bekleyen belediyedeki tüm birimler başta olmak üzere, BİT olarak bilinen Belediye İktisadi Teşekkülleri de evrak tedarik etme, hesapları gözden geçirme, hataları da kapatma adına büyük bir gayret içine girdiler. Bilgi ve belgeleri gözden geçiren bu birimlerde bankamatikçi olarak çalışıp bugüne kadar hiçbir şekilde işe giriş ve çıkış kartı çekmeyenlerin görevlerine dönerek mesai saatlerine de riayet etmek koşulu ile işlerinin başında oldukları, kurum amirlerinin de bu konuda hassas davranıp ciddiyetle işlerini yapmaya çalıştıkları öğrenildi.
İHALELER MERCEK ALTINA ALINACAK
Bu arada Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olarak gözüken ancak hiçbir şekilde işe gelmeyen ASKİ ve BİT’lerdeki eski dönemin belediye başkanlarına, meclis üyelerine, parti mensuplarına yakın kişilerin mesaiye gelmeleri, aynı kurumda çalışan ve mesailerine ciddiyetle riayet edenlerde ‘bu kişilerde bizim kurumda çalışıyormuş!’ şaşkınlığı ile karşılanıyor. Harcama kalemi olarak doğrudan temin ve müteahhitleri davet esasına dair ihaleler yapmak yöntemi ile doğal afet dönemlerinde ve olağanüstü dönemlerde açılabilecek ihaleler ile temin edilen mal ve hizmetlerin yeniden mercek altına alınacağı korkusu tüm belediyeyi sardı.