Büyükşehir konut yapacak

Adana Büyükşehir Belediyesi, ASKİ'ye ait Polis Okulu civarındaki toplam 101 dönümlük arazisinin yarısı üzerinde konut yapmak için düğmeye bastı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, ASKİ’ye ait Polis Okulu civarındaki toplam 101 dönümlük arazisinin yarısı üzerinde konut yapmak için düğmeye bastı.
TEKLİF OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Dün toplanan ASKİ Genel Kurulu’nda gündem dışı verilen bir madde ile toplam 106 dönüm arazinin 101 dönümünün ASKİ’ye ait olup 5 dönümünün ise maliyeye ait olan arazi üzerinde konut yapılması gündeme alındı. Başkan Zeydan Karalar, Polis Okulu civarındaki bu arsaların yanında özel mülkiyet tarafından yapılan konutların değerinin oldukça büyük olduğunu belirterek konut yaparak satışının gerçekleşmesi ile belediyenin kasasına paranın gireceğini söyledi. Teklif oy birliği ile kabul edilerek komisyonlara sevk edildi.
MERCİMEK HATIRLATTI, KARALAR MÜJDE VERDİ
Mecliste gündem dışı söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Recai Mercimek, yerel basına destek amacıyla vermiş olduğu teklifin 1 yılı geçen süredir komisyonda beklediğini belirterek “Konu gündeme gelip gidiyor. Bu maddeyi dikkate alın ve artık neticeye bağlayın” çağrısında bulundu. Mercimek’ten sonra söz alan Başkan Zeydan Karalar, “Yerel basına pandemi nedeniyle yardımlarda bulunduk. Yeni bir yardım paketi için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz” müjdesini verdi.
 
TRAFİK SORUNU İLE İLGİLİ ÖNERİLER GELDİ
Partileri adına söz alan MHP’li Cemal Demirdağ ile AK Partili Ozan Gülaçtı, İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmü kınadı ve belediye olarak yekvücut olduklarını belirterek meclisin kınamasını kürsüden tüm Dünyaya duyurduklarını ifade ettiler. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise ilçesinin kurtuluş yıldönümü ile ilgili bilgiler vererek duyduğu heyecanı dile getirdi. AK Partili Ozan Gülaçtı, Başkan Zeydan Karalar’a Adana genelinde yarım kalan ve bir türlü bitirilmeyen hizmetlerin yaz aylarında tamamlanması adına çağrıda bulunup trafik sorunu ile ilgili önerilerini sıraladı. Gülaçtı, akıllı kavşakların sayısının artırılmasını önerdi. Yeşil dalga uygulaması ile ilgili ulaşım master planında konunun dikkate alınmasını isteyerek kendilerinin de Cumhur İttifakı olarak trafik sorununun çözülmesi adına gelecek her türlü teklife destek vereceklerinin altını çizdi.