Buyurun cenazeyi yıkamaya!

Adana'dan memleketi Van'a tatil amaçlı giden Abdullah Tuncel Van'da rahatsızlanınca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı. Burada tedaviye cevap vermeyen Tuncel normal ölüm olarak hayatını kaybetti.

Adana’dan memleketi Van’a tatil amaçlı giden Abdullah Tuncel Van’da rahatsızlanınca  Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı. Burada tedaviye cevap vermeyen Tuncel normal ölüm olarak hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden  Abdullah Tuncel’in cenazesi Adana’ya getirmek için ambülâns ayarlandı. Daha sonra hastane İmamı tarafından yıkanacak olan cenaze, imam tarafından cenaze sahiplerinden yıkamak için  yardım istendi. Acılı aile ne yapacaklarını bilmeden hastane imamıyla birlikte cenazeyi yıkadılar.
Cenazeyi yıkamaya yardım eden kardeş Mustafa Tuncel “Defin işlemlerinin ardından, cenazesinin yıkanmasına virüs tedbirlerine aykırı olmasına rağmen bizden yardım istendi. Bu bir skandaldır”  iddiasında bulundu.Tuncel cenaze yıkama sırasında neden sabun kullanmıyorsunuz sorusuna ise  “Gidip kantinden sabun alın o zaman” cevabıyla karşılaşmasına da çok şaşırdığını iddia etti.