Çalıştılar ve meyvelerini topladılar

ATF'nin gayretleri ile Obruk ve Saimbeyli 'Tabiat Parkı' bölgesi ilan edildi.

Kısa adı ATF olan Adana Toros Dernekleri Federasyonu tarafından Saimbeyli ilçesine yönelik olarak geliştirilen ‘Saimbeyli Mavisi- Kendi kelebeğini keşfet projesi’ ile bugüne kadar yapılan çalışmalar nihayet meyvesini verdi ve Orman Bakanlığı, Saimbeyli’nin Obruk Şelalesi ve çevresini ‘Tabiat Parkı Bölgesi’ ilan etme kararının alınmasına neden oldu.
TEŞEKKÜRLER VEYSEL EROĞLU
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Adana ziyareti ve açılışı için düzenlenen törende bugüne kadar Mavi Kelebek konusunda yapılan çalışmaların kitap haline getirildiğini belirten ATF Genel Başkanı Cenap Erol, Bakan Eroğlu’na kitapçık ve kelebek tablosu hediye etti. Projenin varlığından haberdar olan Bakan Eroğlu ise Obruk Şelalesi ve çevresinin Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 272 hektarlık alanı kapsayacak şekilde tabiat parkı alanı ilan edildiğinin de müjdesini vermiş oldu. ATF’nin bu projesinin bakanlık tarafından değerli bulunması da ayrıca federasyonun bundan sonraki çalışmalarında ilham kaynağı oldu.
KENDİ KELEBEĞİNİ KEŞFET PROJESİ NEDİR?
Türkiye’deki 10 önemli kelebek alanı arasında gösterilen Adana’nın Saimbeyli ilçesi, bölgedeki endemik Saimbeyli Mavisi olarak adlandırılan kelebek türüne dikkat çekilerek, önemli niş turizm merkezi haline getirilecek. Proje kapsamında kelebek gözlemciliği ile eko turizmin geliştirilmesi, ilçedeki düşük gelir düzeyini artırmak, doğayı ve biyolojik çeşitliliği koruyarak yükseltmek ve bölgede bulunan alanın tabiat parkı statüsüne alınması hedefleniyor.  Nisan ile Ağustos ayları arasında daha fazla görülen ve genellikle Obruk Şelalesi yakınlarında varlıklarına rastlanan Mavi Kelebeklerin Dünyada önemli bir yeri olduğu biliniyor.