Canbolat: Talepleri en kısa zamanda çözüyoruz

Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, kurumunun rehberlik ve çalışmaları hakkında basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek 'Kurumumuza gelen talepleri en kısa zamanda çözümlüyoruz' dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Bilal Canbolat, kurumunun rehberlik ve çalışmaları hakkında basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek ‘Kurumumuza gelen talepleri en kısa zamanda çözümlüyoruz’ dedi.

Adana’da 46 bin 543 iş yerinin bulunduğunu ve 550 bin 615 sigortalının yer aldığını belirten SGK İl Müdürü Canbolat, prim borçlarına ait yapılandırma başvurularının 31 Ekim tarihi mesai bitimine kadar sürdüğünü kaydetti. Peşin ve ilk taksit ödemelerinin Kasım ayı sonuna kadar da yapılabileceğini hatırlattı.

Kayıt dışı istihdamla mücadelede vatandaş odaklı bir yaklaşımla geniş katılımlı bir iletişim ağı kurduklarını çalışmalarına dair örnekleriyle süsleyen Müdür Canbolat, EYT’lilerin başvurularının kısa zamanda sonuçlandırılmasını sağladıklarının altını çizerek “Borç yapılandırmasında internet ve elden başvuru şeklinde toplam 17 bin 92 başvuru aldık. Bunlardan 13 bin 744’ünün başvuru ödeme planını oluşturduk. İşverenlerinize nefes aldıran çalışmalara imza attık. Tüm personelimizle sorun çözmeye yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz’ bilgilerini verdi.