Çay'dan şok iddialar

Karalar'ın Ulaşım A.Ş yönetim kuruluna atadığı Sami Baysal başkanlığı döneminde neler yapmış neler!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından bir süre önce belediye BİT’lerinden olan Ulaşım A.Ş yönetim kurulu üyeliği görevine getirilen eski Pozantı Belediye Başkan Vekili Sami Baysal ile ilgili olarak Başkan Mustafa Çay şok iddialarda bulundu.
 
YAPTIĞI HUKUKSUZLUKLARIN HEPSİNİN BELGESİ VAR
Başkan Mustafa Çay, Sami Şimşek isimli kişinin sosyal medya hesabından Pozantı Belediyesi hakkında gerçekleri yansıtmayan bir suçlamada bulunup bu bilgileri de paylaşmasının ardından Sami Baysal’ın bu paylaşıma yorum yapmasına sessiz kalmadı. Başkan Çay, Sami Baysal’ın kayyum döneminde belediyeyi peşkeş çektiğini, kendi araç ve makinelerini Pozantı Belediyesi’ne kiraladığını belirtti. Kendine ait kamyonuna Pozantı Belediyesi’nin araç plakasını takarak mazot çaldığını da iddiaları arasında vurguladı.
 
KAMIŞLI SOĞUK HAVA DEPOSU’NUN SATIŞ SERÜVENİ
 
Sami Baysal’ın yakın akrabaları adına aldığı arsaları imar yolsuzluğu yaprak rant elde ettiklerini de iddia olarak gündeme getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sami Baysal’ın iddia ettiği Kamışlı Soğuk Hava Deposu ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi. “Burasının satış kararı belediye meclis kararı ile alınmıştır. Değerlendirme bilirkişi heyeti 749 bin lira değer biçmiştir. İhale gazetelerde yayınlanarak halka duyurulmuştur. Önce alıcı çıkmamış 6 ay sonra ikinci ihalede ise belirlenen değer fiyatı üzerinden satılmıştır. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Satış bedelinin yarısı dahi tahsil edilmedi. Bu paranın Akçatekir’e harcandığı beyanı tam sahtekârlık vesikasıdır. Hukuki haklarımızı arayarak Sami Baysal’ın bu sözlerinin altında kalmayacağız”