Çelikcan, ''Vakıflar, teşkilatlanmış en iyi yardım kuruluşlarıdır''

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Semerkand Vakfına ait kermesi ziyaret etti. Başkan Mahmut Çelikcan, Ülkemizde dini vakıflar olduğu gibi eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda da mevcut olduğunu söyleyerek, ''Vakıfların insanlardaki yardımlaşma duygusunun gelişmesinde önemli rolü vardır. Vakıflar, teşkilatlanmış en iyi yardım kuruluşlarıdır'' ifadesini kullandı.

Çelikcan’ı ağırlayan Semerkand  Vakıf Başkanı Ramazan Balak da Çelikcan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onur duyduklarını belirtti.
Balak konuşmasında, ‘’Atalarımız tarihten bu yana hanlar, hamamlar, kervansaraylar, yollar yaptırarak, bir ibadet aşkı ile vakıf geleneğini sürdürmüş, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en iyi örneklerini gelecek nesillere aktarmıştır.Semerkand Vakfı olarak bizlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı ön planda tutuyoruz. İhtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışarak, bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Günün anısına hediye edilen ‘’Şecere-i Şerif tablosu için, Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak’a teşekkür eden Çelikcan, Ziyareti boyunca kendisini yalnız bırakmayan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca ve yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür etti.
 

Mahmut Çelikcan Yüreğir vakıf