Çetin: "250 bin kişinin yaşayacağı örnek kent kuracağız"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 5 yıl süren büyük uğraşlar sonucu Adana'nın önünü tıkayan Şambayadı, Kabasakal ve Esentepe'nin imar sorununu çözdüklerini belirterek, 'Bölgeye 250 bin kişinin yaşayacağı örnek bir kent kuracağız' dedi.

 Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 5 yıl süren büyük uğraşlar sonucu Adana’nın önünü tıkayan Şambayadı, Kabasakal ve Esentepe’nin imar sorununu çözdüklerini belirterek, “Bölgeye 250 bin kişinin yaşayacağı örnek bir kent kuracağız” dedi. 
Başkan Çetin, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü ve 16 bin hak sahibinin 25 yıllık tapu mağduriyetinin sona ermesi nedeniyle Çukurova Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikte, ne söz verdiyse yerine getirdiğini söyledi.
Bazı nedenlerden dolayı yapımı gerçekleşmeyen öğrenci yurdu projesinin Eylül ayında bitirileceği belirten Başkan Soner Çetin, “Öğrenci Yurdu Projesi’ne çok önem veriyoruz. Temeli attılar da, yurdu yapamadılar diye eleştiriyorlar. Belediyenin imkanlarını biliyorsunuz. O günlerde yurda ayıracak kaynağımız yok. TMMOB ile oturup, bir müzakere yaparak sözleşme imzaladık. Yeri tahsis edip, temelini atacaktık, onlar da bir yıl içinde yapıp teslim edeceklerdi. Ama sonradan TMMOB sözünde durmadı. Ekonomik sorunları gerekçe gösterdi. Biz, kısıtlı olanaklar içinde önemli olan bu kısıtlı olanaklar içinde hizmet etmesidir. Biz CHP’li belediyeler ne kadar kısıtlı imkanlar içinde olursak olalım, ekonomik zorluk yaşarsak yaşayalım, göreceksiniz önümüzdeki 5 yılda belediyecilikte destan yapacağız destan. Hep birlikte yazacağız bu destanı. Sizin paranıza dokunmadan, belediyenin kasasından tek kuruş para çıkmadan, kat karşılığı inşaat sözleşmesini imzalayacağız. 400 kişi vaat etmiştik, 530 kişilik, yarı kız yarı erkek öğrenci yurdunu yapıp, eylülden önce de hizmete açacağız” dedi. 

"Ağzı olan konuşuyor eli olan yazıyor" 
2014 yılında göreve geldiğinde Adana’nın en önemli sorunlarından birisinin imar sorunu olduğunu bildiğini, bu sorunun kentin önünü tıkadığını belirten Çetin, uzun uğraşlar sonucu bu sorunu çözmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını anlattı. Başkan Çetin, bu konuda yapılan spekülasyonlarla ilgili şunları söyledi: 
“Son günlerde çok speküle ediyor bu konu. Sosyal medyada ağzı olan konuşuyor, eli olan yazıyor. Gerçekleri burada bu kardeşinizden dinleyeceksiniz. 2014’te göreve geldikten bir süre sonra kangren olan sorunları çözmeye ant içmişiz. Dönemin valisine gittik, hazinenin açtığı davalar nedeniyle, 1995 yılından bu yana yaşanan bir mağduriyet var, Adana’nın önü tıkanmış vaziyette. Gelin adınızı tarihe yazalım, el ele verelim. Hazine’ye talimat verin. Biz hazinenin kaybı olmasına da izin vermeyiz. Bizler devletçiyiz, vatanına milletine bağlı insanlarız. Nitekim bunu yaptık. Hazine’ye fazladan 900 bin metre konut alanı kazandırdık. Bütün davalarını geri çektiler. Hazırladığımız planları Büyükşehir’e gönderdi, o dönem ki başkan Hüseyin Sözlü, 5 binlik planı beğenmediğini söyledi. Yoksa bu sorun 2015’te bitmişti. Daha sonra binlik ve 5 binlik planları birlikte hazırladık. Harika bir plan hazırladık. Adana’nın geleceği burası. Kesintisiz yeşil aks ve donatıları, sosyal tesisleri, meydanıyla harika bir proje.” 

Çetin: "250 bin kişinin yaşayacağı örnek kent kuracağız"