Çevre duyarlılığına karşı pedal çevirdiler

Çukurova Belediyesi'nin, Adana Bisiklet ve Doğa Derneği ile ortaklaşa düzenlediği, 1'inci Bisiklet Turu'na katılan 250 bisikletli, çevreye duyarlılık mesajı vermek için 50 kilometre pedal çevirdi.

Çukurova Belediyesi 1’inci Bisiklet Turu’nda 250 bisikletli, çevreye duyarlılık mesajı vermek için Çukurova’nın çevresinde bisiklet turu attı.
Baraj Çamlığı Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda kamp kuran bisikletçiler, 2 gün süren etkinliğin ilk gününde, Adnan Menderes Bulvarı, Seyhan Baraj Gölü çevresi ve Mithat Özsan Bulvarı’nı takip ederek, başladıkları noktaya ulaştı. İlk günün sonunda, tura katılan 250 bisikletli 33 kilometre yol katetti. Geceyi, çamlıkta kurulan çadır kampta geçiren sporcular, etkinliğin ikinci turunda ise 17 kilometrelik Süleyman Demirel Bulvarı’ndan 100. Yıl Mahallesi’nde Doğal Park 2 parkurunda pedal çevirdiler. 


GELENEKSEL OLARAK HER YIL YAPILACAK

Çevre duyarlılığına mesaj vermek için düzenlenen ve çevreci vatandaşların da katıldığı bisiklet turunun bu yıl ilk olarak yapıldığını ve büyük bir kalabalıkla 2 gün süren etkinlikte amaca ulaşıldığını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çevre duyarlılığına dikkat çekmek ve halkımızı spora özendirmek için düzenlediğimiz etkinliğe, güzel bir katılım oldu. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bisiklet turumuzu, her yıl geleneksel yapacağız” dedi.

Çukurova belediyesi çevre pedal