Çevre Müdürlüğü 'ÇÖPLÜK' için ne yaptı?

Adana'nın çöplüğü 'ADANA' diyerek sorumluların dikkatlerini çekerek gereğini yapmalarını istedik.

Dün gazetemizin manşetinde Avrupa’nın çöplüğü ‘ADANA’ başlıklı haberimizi yaparak Hollanda’dan gelen ithal atıkların şehrimizi nasıl kirlettiğine dikkat çektik. Hollanda’da görev yapan çevreye duyarlı gazetecilerin kentimize gelerek yaptıkları araştırmaların sonuçlarını gazetelerinde haber olarak değerlendirmelerinin ardından ortaya çıkan bu kirlilik için kentin yerel gazetesi olarak konuya sahip çıkmak arzusuyla yola çıktık.
 
100 FİRMA ÇEVREYİ KİRLETİYOR!
Adana’da 100’e yakın ithal atığı şehrimize transfer eden firma bulunuyor. Tıpkı ithal atık gibi yerli atıkların da iyi işlenmesi gerekir iken maddiyattan dolayı fazla para harcamamak isteyen firmaların yüzünden kentimiz çöplük haline geliyor. Bu konuyla ilgili neler yapıldı? Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri hangi işlemleri yaparak sorunun çözümü adına neler yapabildi? Bu soruları Adana İl Çevre Müdürlüğü yetkililerine sormuş olalım. Toplam kaç firmaya kaç lira ceza kesildi? Çöp depolama alanı olarak neresi tahsis edildi? Yanıtlarını aldığımız takdirde kamuoyu ile bu bilgileri paylaşacağız.
 
DOĞAN: ÇÖP DEPOLAMA ALANI AYRILMIŞ
Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, gazetemizin duyarlı davranış sergileyerek konuyu kamuoyunun dikkatine sunmasından dolayı mutluluk duyduğunu ve tebrik ettiğini belirterek “Konunun ayrıntılarını Adana Çevre İl Müdürlüğümüz ile görüşüyoruz. Firmalardan yani ithalat yapma belgesi olan firmalardan atık örneklerinin alındığını biliyoruz. Bunların da TUBİTAK’a gönderildiğini öğrendik. Çöp depolama alanını için yer ayrıldığını, eleküstü denilen malzemelerin ise Adana Çimento Fabrikası’nda yakıldığını uzun zamandır biliyoruz. Konunun takipçisiyiz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki süreçte kentimizin bu çöplükten kurtulması adına gerekeni yapacağız”