Çevre Müdürlüğü niçin sessiz?

2 gündür gazetemizde Hollanda'dan gelen ithal atıkların şehrimizi nasıl kirlettiğine dikkat çekerek haber yaptığımız böylesine önemli konuda Adana Çevre İl Müdürlüğü'nün ilgili firmalar hakkında nasıl bir işlem yaptığını öğrenip okuyucularımıza ulaştırmak istedik. Kentin kirlenmesinin önüne geçilmesi adına görevli olan müdürlüğün görev ve sorumluluğundaki bu çalışmanın akıbetini öğrenmek istedik.

2 gündür gazetemizde Hollanda’dan gelen ithal atıkların şehrimizi nasıl kirlettiğine dikkat çekerek haber yaptığımız böylesine önemli konuda Adana Çevre İl Müdürlüğü’nün ilgili firmalar hakkında nasıl bir işlem yaptığını öğrenip okuyucularımıza ulaştırmak istedik. Kentin kirlenmesinin önüne geçilmesi adına görevli olan müdürlüğün görev ve sorumluluğundaki bu çalışmanın akıbetini öğrenmek istedik.
SORULARIMIZ OLACAKTI AMA…
Adana Çevre İl Müdürlüğü yetkililerine dün itibariyle ulaştık. Ancak Müdür Halit Ergin Beye yapılan haberle ilgili bilgiler alacağımızı ve birkaç soru yöneltmek istediğimizi belirttiğimizde ‘benim misafirlerim var. Daha sonra sizi ararım’ diyerek yanıtsız bırakması gibi eylemle karşı karşıya kaldık. Çevre İl Müdürlüğü’ne Adana’da 100’e yakın ithal atığı transfer eden firmayla ilgili nasıl bir çalışma yaptıklarını, gümrüklerde bu atıkları nasıl incelediklerini, ithal belgesi olup çevreye kirleten firmalardan kaç tanesine ne kadar para cezası kesildiğini, bundan sonra nasıl bir uygulamayla yollarına devam edeceklerini sormak isterdik. Çevre Bakanlığı ile Adana Çevre İl Müdürlüğü’nün Adana’nın çöplük alanı haline gelmemesi adına bu sorularımıza vereceği yanıtı da merakla bekliyoruz. Aldığımız yanıtı sorumlu gazetecilik ilkelerimiz adına gazetemizde yayınlayacağımızı belirterek haber takibini yapacağımızın da bilinmesini isteriz.