Ceyhanlı gençlere ücretsiz kurslar

Ceyhan Belediyesi Eğitim Merkezi gençlere üniversiteye hazırlık ile 15 ayrı konuda ücretsiz kurslar düzenliyor. Belediye Başkanı Hülya Erdem, tamamen ücretsiz olan üniversite hazırlık kursları ile gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağladıklarını söyledi.

Ceyhan Belediyesi, Gençlik ve Eğitim Merkezi aracılığıyla 16 dalda gençlere ücretsiz kurslar düzenliyor. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, her geçen gün ivme kazanan eğitim merkeziyle Ceyhan’daki tüm gençler ve çocuklara ulaşmayı hedeflediklerinin söyledi.
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU

Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı kurslarına katılan öğrencilerin tıp fakültesi, hukuk, mühendislik ve mimarlık, eğitim fakültelerini, hemşirelik bölümünü ve meslek yüksek okullarının kazandığını belirten Erdem,  Ceyhanlı gençlerin başarısından gurur duyduklarını ifade etti ve amaçlarının eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunu kaydetti. Erdem, üniversiteye hazırlık kursları dışında gençlere basketbol, futbol, gitar, Türk halk dansları, bağlama, bale, gitar kursları da dahil 15 ayrı kursta beceri kazanma olanağı sağladıklarını bildirdi.