CHP 19 Mayıs'ı Coşkuyla Kutladı

CHP Adana İl Örgütü 19 Mayıs'ta Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını andı, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladı

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene CHP Adana İl Yönetimi, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları ve örgütleri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, partililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.
 
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı söylendikten sonra Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İl Başkan Yardımcıları Zeliha Divarcı ve Fatma Kütük’le birlikte Atatürk anıtına çenek sundu.
 
“DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİREN, YOLUMUZU AYDINLATAN TARİHİ BİR BAŞLANGIÇ”
Barut yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru’yla Samsun’dan Anadolu’ya geçtiğini anımsatarak, “Büyük Önderimizin bu adımı ulusumuzun kaderini ve dünya tarihini değiştiren, bugün de yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır. 19 Mayıs Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük arzusunu dünyaya ilan ettiği gündür” dedi.
 
MAZLUM HALKLARA İLHAM KAYNAĞI OLAN MÜCADELE
Esaret altına alınıp, geleceği yok edilmek istenen ulusun Atatürk’ün önderliğinde “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla başlattığı kurtuluş mücadelesinin zafere ulaştığını ve bu kutsal mücadelenin mazlum halklara ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Barut, zaferle sonuçlanan kurtuluş mücadelesi sonunda Atatürk ve arkadaşlarının ulusal egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini kurduğunu kaydetti.
 
“ÖZGÜRLÜKLERİMİZİ VE HAKLARIMIZI 19 MAYIS RUHUNA BORÇLUYUZ”
Barut, “Çağdaş Türkiye Cumhuriyetin temelinin atıldığı 19 Mayıs 1919, ulusumuzun tarihindeki en önemli günlerden biridir.  Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlükleri ve hakları 19 Mayıs ruhuna borçluyuz.  19 Mayıs’ı ve Atatürk’ü unutturmak, sıradanlaştırmak isteyenler, esaret zincirlerini koparıp atan atalarımıza ihanet eden acizler ve bağımsızlık, özgürlük ve ulusal egemenliği esas alan demokrasinin de baş düşmanlarıdır.  Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırmak için varını yoğunu ortaya koyan bu anlayış ulusal kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi bugün de yarın da 19 Mayıs ruhunu taşıyan milyonların karşısında yenilmeye mahkumdur” diye konuştu.
 
“CUMHURİYETİ SONSUZA DEK KORUMA KARARLIĞIMIZDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve üyelerinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının  emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza dek koruma kararlığından asla geri adım atmayacağının altını çizen Barut, şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Cumhuriyet de var olacaktır. Türkiye’yi asla karanlığa teslim etmeyeceğiz. 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık meşalesinin yakan, emperyalist işgale karşı canlarıyla kanlarıyla direnen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, hala yolumuzu aydınlatıyor.  Adınızı yüreğimize kazıdık. Yolunuz yolumuzdur. Atatürk, silah arkadaşları ve bağımsızlık yolunda yitirdiğimiz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyor,  Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.  Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye.”
Marşların söylendiği etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.
 

CHP 19 Mayıs Adana coşku kutlama