CHP Adana'da Mehmet Çelebi yeniden il başkanı oldu

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kongresi'ne tek listeyle giren mevcut başkan Mehmet Çelebi, delegelerin oylarıyla güven tazeledi ve il başkanlığı görevine seçildi.

Atatürk Spor Salonu’nda dün gerçekleştirilen kongreye Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM Üyesi Tekin Bingöl, PM Üyesi Müslim Sarı, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, siyasi partilerin, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililer katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından divan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak başkanlığında Av.Oya Tekin, Av.Bülent Maraklı ve Nevin Biçer’den oluştu.
 
KURULTAYIMIZ BAHARI YAZ EDECEK, İKTİDARIN ÖNÜNÜ AÇACAK
Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Kurultayının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu kurultay, partimizin iktidar kadrolarını seçeceği kurultaydır. Geçtiğimiz yıl mart’ın sonu bahar dedik ve oldu. Şimdi de kurultayımız baharı yaz edecek CHP iktidarını önünü açacaktır” dedi.
 
BIÇAK MİLLETİN KEMİĞİNİ DELİYOR
Yerel seçimlerde elde edilen başarının beraberinde büyük sorumluluklar getirdiğini vurgulayan Öztrak, şunları kaydetti:
Milletimiz artık ülkeyi yönetenlerden umudunu kesmiş. Dertlerine derman, kendisine sığınacak yer arıyor. Milletin dertlerine derman olacak, sinesine sığınılacak adres Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Artık hepimiz iktidar olma ciddiyet ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bıçak, milletin kemiğini deliyor. Bir yanda yaşanan ekonomik buhran, diğer yanda Suriye’de büyüyen ateş çemberi milletimizi bunalttıkça bunaltıyor. Saray iktidarı ise millete sırtını dönmüş, milletin gerçeklerinden kopmuş, debdebe, şatafat, israf, kibir bir avuç saray sosyetesinin alamet-i farikası olmuş. Sarayın beceriksiz damadı geçen yıl başında, ‘2,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlayacağız’ diye söz verdi. Bıraktık 2,5 milyon yeni işi; 2019’da işi, gücü olan 924 bin vatandaşımız işini kaybetti. TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla bile gerçek işsizlerimizin sayısı 7 milyon 965 bine ulaştı. Komşumuz Bulgaristan’ın nüfusu 7 milyon, bizim işsizlerimizin sayısı 8 milyona dayandı. Beceriksiz damadın elinde işsizlerimizin sayısı 95 ülkenin nüfusunu aştı ama saray sosyetesi ve akraba-i taallukatı için işsizlik diye bir sorun yok. Çift, hatta bir eve dört maaş, ballı yönetim kurulu üyelikleri, bakan ve milletvekili eskilerine dağıtılan büyükelçilikler. Ne güzel demiş Anadolu’nun ortak aklı: Hasan dağı arpalıktır, eğer saban yürürse/ Her derede bir değirmen eğer suyu gelirse/ Her köylüden bir tavuk, eğer köylü verirse/ Güzel gidiş bu gidiş eğer sonu gelirse. Artık bu böyle gitmiyor. Taşıma suyla değirmen dönmüyor.”
 
YÖNETİM KURULU
Yönetim kurulu faaliyet raporu ve mali raporunun ibra edilmesinin ardından Mehmet Çelebi’nin tek listesinin oylandığı kongrede, oy kullanan 489 delegenin oyuyla Mehmet Çelebi il başkanlığı görevine seçildi. Yönetim Kurulu ise şöyle oluştu:
“Onur Akpınar, Memhet Alper, Nejat Altınok, Özgür Altıok, Halit Atik, Caner Aydar, Dilek Dinçer, Zerrin Filazi, Edip Gedik, Seçkin Gençler, Samet Güdük, Özel Gültekin, Şeniz İl, Cahit İncefikir, Hıdır Kabalak, Nilgün Kala, Ali Kantos, Hacı Karaaslan, Ulaş Kerten, Ayten Matyar, Güven Özdemir, Yılmaz Parlak, Berfu Salıcı, Sacit Sedefoğlu, Nuri Şimşek, Anıl Tanburoğlu, Sinem Tanrısınatapan, Kemal Toros, Ali Uçar, Celal Yıldırım”
 
HEDEF GENEL İKTİDAR
İl Başkanı Mehmet Çelebi, kongre sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada birlik-beraberlik mesajları verdi. Çelebi, “Bundan sonraki dönemde daha yoğun bir tempoyla çalışma yolu izleyeceğiz. Ayrıca milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ciddi bir koordinasyon içinde çalışarak partimizi, sürekli genel iktidara hazırlayan bir rota izleyeceğiz. Kongrede konuşan arkadaşlarımızın eleştirilerini dikkate alacağız Doğru eleştirileri değerlendirip, o eleştirilerin giderilmesini sağlayıp; partililerimizle seçmenlerimizle, bize oy veren insanlarla kucaklaşarak hedefimizin iktidar olduğunu tüm Adana’ya tam Türkiye’ye göstereceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum”
 
 

Mehmet Çelebi CHP