CHP'de ibre kırıldı!

Siyasetin ibresi CHP'de resmen kırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olarak aylardır aday adayı olarak yarışta yer alan isimlerin bu kez istikametlerini 'Büyükşehir olmadı, Seyhan'ı verin' diyerek Seyhan'a çevirmesi 'CHP'de ibre kırıldı' sözünün söylenmesine neden oldu.

Siyasetin ibresi CHP’de resmen kırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olarak aylardır aday adayı olarak yarışta yer alan isimlerin bu kez istikametlerini ‘Büyükşehir olmadı, Seyhan’ı verin’ diyerek Seyhan’a çevirmesi ‘CHP’de ibre kırıldı’ sözünün söylenmesine neden oldu.
DEĞİŞİK YÖNTEMLER DENİYORLAR
Cep telefonlarından mesaj göndererek, sosyal medya üzerinden ekibinde yer alan isimler sayesinde ‘Seyhan’a yakışır’ denilerek kullanılan sözcükler ile Seyhan Belediye Başkan Adayı yapılması istenilen Büyükşehir Aday Adaylarının, Zeydan Karalar’ın isminin açıklanmasından sonra tek seçeneklerini Seyhan’dan aday olarak görmeleri de parti içindeki tartışmaları hızlandırdı. Zeydan Karalar’ın ilçe adaylarını belirleyecek güç ve kudreti elinde bulundurmasından kaynaklı hummalı bekleyiş içerisine giren CHP Büyükşehir ve Seyhan aday adaylarının Karalar’ın onayını almak içinde değişik yöntemler denedikleri gözleniyor.
KARALAR’IN İŞARETİ BEKLENİYOR
Öte yandan AK Parti-MHP ittifakının adayının kesin olarak MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün olacağından hareketle yola çıkan CHP’li aday adaylarının ‘Aday kim olur ise olsun sonuna kadar arkasında durup çalışacağız’ açıklamalarına parti içerisindeki aktif siyasetçilerin de katılması gözlerden kaçmıyor. CHP’den ismi açıklanacak ilçe belediye başkan adaylarının İYİ Parti ve HDP desteğini alabilecek nitelikte olup olmadığı da kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir gelişme olarak yer alıyor. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları belli olan illerdeki ilçe belediye başkan adaylarının belli olmasına karşın Seyhan’ın adayının açıklanmaması da ‘Her şey Zeydan Karalar’a bağlı. Onun işareti bekleniyor’ şeklinde yorumlanıyor.