CHP'de il başkanı arayışı

İlçe kongrelerine yaparak il başkanlığı kongresine hazırlanan CHP'de mevcut İl Başkanı olan Mehmet Çelebi'nin seçimlere tek aday ile gitmesinin kuvvetle muhtemel olduğu şu günlerde belirli bir kesimin Çelebi'nin karşısına il başkan adayı çıkarmak için harekete geçtiği öğrenildi.

İlçe kongrelerine yaparak il başkanlığı kongresine hazırlanan CHP’de mevcut İl Başkanı olan Mehmet Çelebi’nin seçimlere tek aday ile gitmesinin kuvvetle muhtemel olduğu şu günlerde belirli bir kesimin Çelebi’nin karşısına il başkan adayı çıkarmak için harekete geçtiği öğrenildi.
TOPLANTILAR YAPILIYOR
Çelebi’nin karşısına il başkan adayı olarak bir isim çıkarmak için arayış içinde olan bir kısım delegelerin özellikle yerel yönetimde söz sahibi olan isimlerin teşkilat seçimlerine müdahil olmalarına karşı çıktıkları ve bu yönden bir arayış içinde oldukları kaydediliyor. Kişilerden ve parti içerisindeki gruplardan uzak kalacak bir adayı aramak adına da belirli toplantıların yapıldığı kaydediliyor.
ÇELEBİ TEK ADAY OLACAK MI?
Öte yandan mevcut İl Başkanı Mehmet Çelebi’den yerel yönetimde söz sahibi olan isimlerin memnun oldukları ve seçimlere tek aday ile gidilmesinin parti adına da yarar getireceğini savundukları siyasi kulislerde konuşulmaya başlanıldı. Mehmet Çelebi’nin tüm ilçe örgütleri tarafından onay alan bir il başkan adayı olduğu ve bu isimle yola devam edileceği konuşuluyor. Bu arada ilçe başkanlıkları seçimleri öncesinde hazırlanan delege listelerinin de parti tabanında kısmi huzursuzluğa neden olduğuna dair eleştiriler de ciddi boyuta ulaştı. Delege ağalığı diye ifade edilen yöntemden uzak kalınarak hazırlanan listelerin olduğunu kabul edenler ile tersini ifade edenlerin çatışma noktasında olduğu il başkanlığı seçimleri öncesinde yeni il başkanı arayışının sonuç verip vermeyeceğinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniliyor.