CHP'den 1 Mayıs çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, işsizlik, uzun çalışma saatleri ve düşük ücretler üzerine kurduğu sömürü düzenine karşı emekçilerle dayanışıp umudu ve mücadeleyi büyütmek için, Adanalıları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde düzenlenecek yürüyüşe ve ardından gerçekleştirilecek mitinge davet etti.

CHP Adana İl Başkanı Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada toplumda 1 Mayıs’ın işçi bayramı olarak adlandırıldığını ancak emek sömürüsünün doruğa ulaştığı günümüzde, 1 Mayıs’ın emekçiler tarafından bayram olarak kutlanamadığını aktardı.
 
EMEK SÖMÜRÜSÜ DORUK NOKTASINA ULAŞTI
1 Mayıs’ın emekçiler için onurlu hak mücadelesinde çok önemli ve anlamlı bir dayanışma günü olduğunu belirten Çelebi, emeğin en yüce değer olduğunun altını çizdi. Çelebi, “Siyasal iktidarların uyguladığı politikaların bir sonucu olarak bugün emekçilerin iş güvencesi kalmamış, kazanılmış hakları ellerinden alınmış, emekçi açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum edilmiş, emek sömürüsü doruk noktasına ulaşmış, emekçilerin örgütlü mücadelesine ise siyasal iktidarların güdümündeki yandaş örgütler eliyle ağır darbe vurulmuştur. İşte böyle bir dönemde 1 Mayıs emekçiler için yani, halkımız için, çocuklarının geleceği için alın teri döken tüm yurttaşlarımız için çok daha önemli ve büyük önem taşıyan bir gün haline gelmiştir” dedi.
 
EMEK YENİDEN EN YÜCE DEĞER OLMALI
31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarının 1 Mayıs’ta emek kesiminin geleceğe dair umutlarını arttırdığını kaydeden Çelebi, “Gerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkışı, gerek işsizlik sorununun ortadan kaldırılması, gerek emek kesiminin yaşadığı sorunların sonlandırılmasının tek yolu yaşamın her alanında üretimden geçmektedir. Üretmeli, katma değer yaratmalı ve üreten her emekçi, emeğinin karşılığını fazlasıyla almalıdır. Taşeronlaşmaya son verilmeli, emekçilerin sendikalaşmasının önündeki engeller kaldırılmalı, çalışanlar grevli toplu sözleşme hakkına kavuşmalı, haftalık çalışma süreleri dünya standartlarına getirilmeli, asgari ücret üzerindeki vergiler derhal kaldırılmalı ve çalışanlar insanca yaşayabilecekleri bir ücrete kavuşturulmalıdır” diye konuştu.
 
1 MAYIS ÇAĞRISI
1 Mayıs’ta alanlarda emek kesimiyle dayanışma içinde olacaklarını dile getiren Çelebi, tüm Adanalıları 1 Mayıs’ta saat 14.00’te Mimar Sinan Açık Hava tiyatrosu önünde başlayacak yürüyüşe ve Uğur Mumcu meydanında gerçekleştirilecek mitinge davet etti.
 

1 Mayıs CHP