CHP'den 128 milyar sorusu

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile birlikte Adana Milletvekilleri, parti yöneticileri dün bir basın açıklaması yaparak 128 milyar doların hesabını sordu.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ile birlikte Adana Milletvekilleri, parti yöneticileri dün bir basın açıklaması yaparak 128 milyar doların hesabını sordu.
İl Başkanı Çelebi, millet adına bu soruyu sorduklarını belirterek “Sorduğumuz soru net. Aldığımız cevaplar çok karmaşık. Önce rezervler düşüşe geçti dediler. Sonra salgın için kullanıldığını ifade ettiler, ardından rezerv kaybımız yok açıklaması geldi. Henüz birkaç gün önce Nurettin Canikli: ‘’Altın alındı, özel sektör borç ödedi, yabancı yatırımcı yurt dışına çıkardı’’ dedi. Kafalar karışık, cevaplar farklı, belli ki milletimizden gizlenen vahim bir durum söz konusu.” Dedi.
İl Başkanı Çelebi basın açıklamasında şunları kaydetti. “Çiftçimiz borç içinde, emeğinin karşılığını almaktan vazgeçti maliyeti kurtarmaya çalışıyor. İcra takip dosyalarının sayısı 23 milyona ulaştı. 6.5 milyon yurttaşımız sosyal yardımlarla mahkum edilmiş durumda. İnsanlar geçim sıkıntısı yüzünden canlarına kıyıyor. Son bir yıl içinde 100 müzisyenimiz intihar etti. Bu rakamların hepsi gerçek, içinde bulunduğumuz tablo bu kadar acı. İktidar partisi bırakın bu sorunları çözmeyi, sorunları görmekten bile aciz. Saray penceresinden tozpembe bir Türkiye görünüyor. Çünkü saray ahalisinin geçim sıkıntısı yok, ödenmeyen faturası, kredi borcu, yakıt masrafı, kira derdi yok. Halktan ve halkın gündeminden tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyalız. Üstelik hesap sorduğunuz zaman, baskılarla, tehditlerle, sindirmeye çalışıyorlar. Biz Cumhuriyetin ve Halkın Partisiyiz. Hiçbir şekilde sinmeyiz, ve mücadelemizden asla vazgeçmeyiz.Şimdi burada sizlerin huzurunda tekrar soruyoruz ve bu soruyu milletten aldığımız ana muhalefet yetkisiyle, millet adına soruyoruz; 128 milyar dolar nerede?Sorduğumuz soru net. Aldığımız cevaplar çok karmaşık. Önce rezervler düşüşe geçti dediler. Sonra salgın için kullanıldığını ifade ettiler, ardından rezerv kaybımız yok açıklaması geldi. Henüz birkaç gün önce Nurettin Canikli: ‘’Altın alındı, özel sektör borç ödedi, yabancı yatırımcı yurt dışına çıkardı’’ dedi. Kafalar karışık, cevaplar farklı, belli ki milletimizden gizlenen vahim bir durum söz konusu. Önceki merkez bankası başkanı bu soruya cevap aradığı için mi görevden alındı? Şimdiki merkez bankası başkanı neden bu konuda suskun? Kamuoyu bu soruların cevabını arıyor.