CHP'li Kolcu'dan, AK Parti'ye tepki

CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, AKP Seyhan ilçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş'ın Seyhan Belediyesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

48 Milyon lira borç ile belediyenin devraldığının altını çizen Kolcu, 25 Milyon liralık kamulaştırma yapıp, işçi maaşlarını yükseltip hizmetleri 3 kat arttıran ve kasasında 100 Milyon liranın üzerinde nakdi birikim oluşturan Başkan Karalar’ın uyguladığı mali yönetim politikası ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi…
 
“BAŞKANLARIMIZIN BAŞARISI ÖRNEK OLUYOR”
AKP Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş’ın Seyhan Belediyesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP’li Belediyelerin başarılı çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Kolcu, “Zeydan Karalar başkanlığındaki Seyhan Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ve mali politikasının Türkiye’ye örnek olması bizim gurur kaynağımızdır. CHP’li belediyelerin başarısı tüm Türkiye’de konuşulurken bu başarılı çalımalar, Adana halkı tarafında takdirle karşılanıyor. Zeydan Karalar’ın 30 Mart’ta Seyhan Belediyesi’ni kazanmasının ardından ise ilçe halkı yapılan hizmetler ile Seyhan Belediyesi’nin varlığını tekrar hissetmiştir. Sayın Karalar, 2 yıllık görev süresinde belediyenin borcunu ödemiş, kent meydanı ve diğer kamulaştırma bedeli olarak 25 milyon lira ödemesine, emekçi kardeşlerimize hak ettikleri maaşı fazlasıyla vermesine ve hizmetlerin 3 kat artmasına rağmen bugün kasasında 100 milyon liranın üzerinde nakdi birikimi olan bir belediye oluşturarak Türkiye’ye örnek olmuştur… ” ifadelerine yer verdi.
“ŞEFFAF BELEDİYECİLİK BUDUR”
CHP’li belediyelerinin hesap veremeyeceği hiçbir konu olmadığını belirten Kolcu, “Tüm sosyal demokrat belediyelerde olduğu gibi Seyhan Belediyesi ’de hesap verebilirliğe büyük önem vermektedir. Denetim komisyon raporu şeffaflığımız bir göstergesidir. Şu unutulmamalıdır ki; CHP’li belediyelerin hesap veremeyeceği hiçbir konu yoktur. Rapor yayınlanır yayınlanmaz Başkan Karalar rapor ile ilgili olarak iç denetim ve bağlamsız denetçileri görevlendirmiştir. Nikâh cüzdanı ve cenaze hizmetlerinden hesap soracağınıza dünya kamuoyuna mal olmuş 17-25 Aralık’tan hesap sorunuz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
“CENAZELERİ KALDIRMAYALIM, ASFALT DÖKMEYELİM Mİ?”
Kolcu, “Ürettiği hizmetlerle tüm Adana halkının gönüllerini fetheden Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a atmaya çalıştıkları çamur kendi üzerlerinde kalacaktır. Başkanımızın hizmetlerine vatandaşlarımızın gösterdiği teveccüh belli ki birilerini fena halde kıskandırmıştır” diye konuştu. AKP’li ilçe başkanının belediyenin en temel hizmetleri yerine getirdiği için eleştirmesine dikkat çeken Kolcu, “Sokaklara asfalt dökülmesi, muhtarlık hizmet binası yapılması, taziye evleri inşaa edilmesi, temizlik hizmetlerinin rutin şekilde yürütülmesinin eleştirildiğini görmek hakikaten bizleri şaşırttı. İnsan gerçekten hayret ediyor. Aklımıza şu soru geliyor, demek ki 30 Mart yerel seçimlerinde Seyhan’ı AKP’nin adayı kazansa asfalt hizmeti duracak, cenaze hizmetleri verilmeyecek, çöpler toplanmayacakmış belki de belediyede resmi nikâhta kıyılmayacaktı” dedi.
 
Kolcu, ”Seyhan ilçesi bugüne kadar görülmediği şekilde dönüşmekte ve değişmektedir. Sosyal belediyecilik ise hiç olmadığı kadar yapılmaktadır. Oldukça fazla sayıda mağdurumuza yardım yapılmış belediyemiz kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Gençlerimizi kahvehane köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spor faaliyetleri arttırılmış, çok amaçlı spor komplekslerinin inşaatı başlamıştır. Aslen kültür ve sanat şehri olan Adana bugün hak ettiği etkinlikleri Zeydan Karalar yönetimi görmektedir” ifadelerine yer verdi.
 

chp akp Abeydullah Kolcu