CHP toplumsal mücadelenin öncüsü olacak

CHP Yüreğir İlçe Danışma Kurulu toplantısında katılımcılar Yüreğir'i CHP'li yapma konusunda kararlılıklarını dile getirdiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe Danışma Kurulu toplantısı Sarıçam Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
KATILIMCILAR
İl yöneticileri, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve partililerin katıldığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.
YÜKSEL’DEN SERT TEPKİ
Açış konuşmasını yapan Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde yapılan saldırılara sert tepki gösterdi. “Devletin koruyamadığı genel başkanımızı gerekirse bundan sonra biz koruyacağız” diyen Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şehidimize hakaret etmez, terör örgütlerine kucak açmaz, onları meşru göstermez. Oslo’da PKK ile müzakere masası kuranların, Kandil’den otobüslerle teröristleri ülkeye getiren ve uydurma mahkeme kurup teröristleri aklamaya çalışanların, İmralı’yı ve Kandil’i muhatap alanların, 14 yıl önce sıfırlanmış terörü şehirlerimize indirenlerin, şehirlerde PKK bomba istiflerken seyredenlerin yaptıkları vatan hainliğidir.”
“SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK, MÜCADELEMİZ ÇETİN”
AKP iktidarının 14 yıldır sürdürdüğü yanlış politikaların sonucu olarak Türkiye’nin terör ortamında sosyal bunalım ve ekonomik kriz içerisinde olduğunu belirten Yüksel,  “AKP iktidarı yoksulluğu ve terörden beslenen kaos ortamını yöneterek iktidarını sürdürme peşindedir. Bu nedenle sorumluluğumuz büyük, mücadelemiz çetin, yapılacak iş çoktur. Bu dikta rejimi heveslilerinin en büyük düşmanı, halkımızın en büyük dostu ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP olarak toplumsal mücadelenin öncüsü olacağız. AKP’nin toplumun tüm kesimlerini baskı ve zulümle sindirmeye, baş eğmeye zorlayan tavır ve uygulamalarına karşı, gerektiğinde baş vereceğiz ama baş eğmeyeceğiz” diye konuştu.
YÜREĞİR SEYHAN’IN İKİZİ
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut benzer özellikleri nedeniyle Seyhan’ın ikizi olarak tanımladığı Yüreğir’de ilçe belediyesinin CHP’li olmamasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.
“CHP’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ ORTAYA KOYACAĞIZ”
AKP’nin ayrıştırıcı politikalarına karşı CHP’nin birleştirici gücünü ortaya koyup, kimseyi ayrıştırmadan toplumun tüm kesimlerine kucak açan bir anlayışla, aralıksız çalışacaklarını dile getiren Barut, “Halkımızla bütünleşip, onları dinleyip sorunlarına çözüm üreteceğiz. Samimi bir şekilde acılarını paylaşıp mutluluklarına ortak olacağız. Örgüt binalarında değil mahallelerde, köylerde, sokaklarda, alanlarda olacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz. Biz halkız. Bu yüzden bireysel değil toplumsal düşünmek zorundayız. Ülkemizin, cumhuriyetimizin geleceği için, yaşanabilir bir Türkiye için AKP’yi alaşağı etmek, CHP’yi iktidar yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
“BÜYÜKŞEHİRİ KAZANMANIN YOLU YÜREĞİR’DEN GEÇİYOR”
Yüreğir’in CHP’liler için bir siyaset okulu olduğuna işaret eden Barut, 2019 yerel seçimlerinde Yüreğir’i CHP’li yapmak için ilçeyle bağlantılı olan tüm partilileri göreve çağırdı.
2019’da gerçekleştirilecek olan yerel ve genel seçimlerde CHP’nin Adana’da en iddialı parti olduğunun altını çizen Barut, genel seçimlerde birinci parti olmanın ve Büyükşehir Belediyesini kazanmanın yolunun Yüreğir’den geçtiğini vurguladı.  
“YÜREĞİR YÜREĞİYLE YAPAR”
Yüreğir’in her geçen gün geliştiğine ve CHP lehine gelişmelerin yaşandığına işaret eden Barut, seçimlere kadar olan üç yıllık süreyi iyi değerlendireceklerini kaydetti.  Barut, “Bir erken seçim olmaması durumunda önümüzdeki üç yılda ayırt etmeden Yüreğir’deki tüm mahalle ve köylerdeki yurttaşlarımıza ulaşacağız.  İnanıyorum ki 2019 seçimlerinde hem Yüreğir, geçmişte olduğu gibi 2019’da ve sonrasında CHP’nin kalesi olacak hem de Yüreğir’le birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni de CHP’li yapacağız. Çünkü Yüreğir yüreğiyle yapar” ifadelerini kullandı.
Danışma Kurulu üyeleri toplantının devamında ilçe örgütünün çalışmaları hakkındaki görüş ve önerilerini aktardılar.
 

CHP danışma Yüreğir Ayhan Barut