Çiftçilere zararlılar konusunda bilgi aktarımı

Çukurova'daki meyve bahçelerini tehdit eden 'Akdeniz Meyve Sineği' zararlısına karşı çiftçi kuruluşları el ele vererek, mücadele başlattı. Çiftçilere yönelik düzenlenen seminerde, bu zararlının bölge ve ülke ekonomisine zarar vermemesi için bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Çukurova’daki meyve bahçelerini tehdit eden “Akdeniz Meyve Sineği” zararlısına karşı çiftçi kuruluşları el ele vererek, mücadele başlattı. Çiftçilere yönelik düzenlenen seminerde, bu zararlının bölge ve ülke ekonomisine zarar vermemesi için bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi. 
Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB), Yüreğir Ziraat Odası, Seyhan Ziraat Odası, Yüreğir Ziraat Odası ve Karataş Ziraat Odası işbirliği ve Adana Çiftçiler Birliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerde, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lerzan Bakırcıoğlu Erkılınç ile Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Nakıp Keklik tarafından zararlının oluşum nedenleri ve alınacak tedbirler konusunda teknik bilgiler verildi. 
Adana Çiftçiler Birliği Bakanı Mutlu Doğru, toplantıdaki konuşmasında, zararlının verebileceği ekonomik kayıplara dikkati çekerek, kültürel önlem ve ilaçlama ile sorunu çözme çabasında olduklarını ifade etti. 
Konu ile ilgili Tarım Bakanlığına çok büyük görevler düştüğünü, bu konuda üreticilere yol gösterici olunması gerektiğini belirten Başkan Doğru, “Tarım Bakanlığımızdan daire başkanları, genel müdür ve müsteşar yardımcısı Adana’ya gelerek değerlendirmeler yaptı. Ardından biz heyet olarak Ankara’ya gidip görüşmeler yaptık. Bakanlığımızdan bazı ilaçlara geçici ruhsat verilmesi konusunda taleplerde bulunduk” dedi. 
Başkan Mutlu Doğru, bakanlık düzeyinde alınan önlemleri görüştüklerini, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin de çiftçi kayıt bilgilerini güncelleyerek, cep telefonlarına mesaj göndermek suretiyle yönlendirme yapmalarını istedi. Doğru, bu zararlıya karşı mutlak suretle toplu mücadelenin önem taşıdığını ifade etti.