Çölleşmenin fotoğraflara yansıması

Adana Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), 'Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde fotoğraf sergisi açtı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), “Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde fotoğraf sergisi açtı. 
Vatandaşları “çölleşme” konusunda bilgilendirmek, duyarlılığını ve farkındalığını artırmak amacıyla hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışına Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Dingil, İşletme Müdürü Mesut Serter, Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Tayfur Biçer, Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Semih Erkal ile çok sayıda davetli ve AVM ziyaretçileri katıldı. 
Gerçekleştirilen etkinlikte “insan ve iklim değişikliği faktörlerini içinde barındıran toprak bozulması” olarak tanımlanan çölleşmenin neden olduğu sonuçlara dikkat çekildi. 
Adana Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Akyatan ve Ağyatan kumul ağaçlandırma sahasında çekilen görsellerden oluşan sergi, AVM’nin konukları tarafından gezildi. 
Ziyaretçiler, üzerinde uyarıcı mesajların yer aldığı fotoğrafları dikkatlice incelediler. 
Etkinlik kapsamında sergiyi ziyaret eden misafirlere ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca üretilen ve üzerinde, notlar yazılı bitki çayları ve kurumun faaliyetlerini anlatan yayınlar hediye edildi.