Çomulardan Anlamlı Etkinlik

Geçtiğimiz yıllarda Çomu Ailesi'nin tarihi Adana Tren Garı'nda, Adana Ulu Camii'nde ve birçok farklı mekânda gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiği Aşure etkinliği, Bu yıl hizmete başlayan Nuri Çomu Vakfı tarafından, Adana Nuri Çomu Camii'nde gerçekleştirildi.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, İlçe Müftülerinin, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin ve Nuri Çomu Vakfı Yetkililerinin de katılımıyla, Cuma Namazı akabinde haziruna aşure ikram edildi.
 
Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına katkı sağlamak amacıyla Aşure Günü’nde Adana Nuri Çomu Camii’nde yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Konuşmaların ardından Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, aşurenin duası yaptı
Bir aile geleneğine dönüşen Aşure Etkinliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Nuri Çomu Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet ÇOMU; “Muharrem ayının 10. günü, halk arasında bilinen adıyla Aşure Günü; insanlık tarihi boyunca birçok Peygamberin kurtuluşa erdiği gün olması sebebiyle bir sevinç günü iken, Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in ve Ehl-i Beyt’inin Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle aynı zamanda bir matem günüdür. Tüm bu değerleri hatırlatmak, birlik – beraberlik ve kardeşliği pişirmek amacıyla organize ettiğimiz Aşure etkinliği, manevi iklime uygun bir ortamda gerçekleşti. Paylaşmanın bereketini yaşadığımız bu günde, temsili Aşure Kazanımızda İl - İlçe Müftülerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerimiz ve Vakfımız Banisi Nuri Çomu Bey ile el birliği içerisinde aşuremizi karıştırarak, birlik ve beraberliğin önemine atıfta bulunduk. Peygamberlerimiz için çilenin sonu ve kurtuluşun müjdecisi olan Aşure Günü’nün, Aziz Milletimizin ve Devletimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması ve güzelliklere kavuşması adına da bir haberci olmasını temenni ediyorum. Bu güzel günde, bu organizasyonu yapan tüm arkadaşlarıma, emeği geçen herkese ve kıymetli haziruna çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Çomu etkinlik aşure