Coral Hoca'ya büyük vefa

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana sporuna büyük katkıları bulunan Coral Hoca lakaplı Ali Hikmet Aydınoğlu'nun adının 2000 Evler'de yapılan spor kompleksine verileceğini açıkladı.

Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Coral Hoca ismi verilecek spor kompleksinin açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini bildirdi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2000 Evler Spor Kompleksi bünyesinde suni sentetik futbol sahası, tartan yürüyüş yolu, tenis kortu, basket sahası ve hizmet binası bulunduğu açıkladı.
Başkan Zeydan Karalar tarafından Seyhan Belediye Meclisi’ne sunulan isim koyulmasıyla ilgili gündem maddesine göre Ali Hikmet Aydınoğlu (Coral Hoca) ismi verilen tesisin Adana Yüksel Gençlik Spor Kulübü’ne beş yıllığına tahsis edilmesi de meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
CORAL HOCA LAKAPLI ALİ HİKMET AYDINOĞLU KİMDİR?
1929 doğumlu Ali Hikmet Aydınoğlu spor camiasında daha çok Coral Hoca lakabıyla tanındı. Aydınoğlu futbola 1947’de İncirlikspor’da başladı. 1949’da Adana Demirspor’a transfer oldu. Bir sezon Sümerspor’da top koşturduktan sonra yeniden Adana Demirspor formasını giydi. Coral Hoca 1965 yılında Mavi–Lacivertli formayla aktif futbol oynamayı bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra Erzincanspor, Polisgücü, Tarsus İdmanyurdu ve Ceyhanspor’da teknik direktörlük yaptı. 1975 yılında Demirspor’u çalıştıran dönemin ünlü teknik direktörü Abdullah Gegiç’in yardımcılığını üstlendi. Sonraki yıllarda Teknik Direktörler Yüksel Doğanay ve Sebahattin Erman’ın da yardımcılığını yaptı. Adana Demirspor’un Fenerbahçe’yi 3–2 yendiği maçta yardımcılığını yaptığı Teknik Direktör Yüksel Doğanay’ın istifası sebebiyle takımın başında Ali Hikmet Aydınoğlu kısaca Coral Hoca vardı. Coral Hoca kendisiyle aynı dönemde yeşil sahalarda top koşturan Kartal Yaşar, Mudo Cengiz ve Füze Selami ile bir devre birlikte iz bıraktı. Bugün 87 yaşında olan Coral Hoca adına düzenlenen futbol turnuvalarına ve şehrin spor etkinliklerine aktif şekilde katılıyor.

Coral vefa Ali Hikmet Aydınoğlu Seyhan adı