Çözerse kızımız çözer

Adanalı işçi emeklileri, kendi öz evlatlarından intibak haklarının verilmesini istiyorlar.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesinde seçmene verdiği vaatler arasında memur emeklilerinden polis, sağlık çalışanı ve öğretmen emeklilerinin maaşlarının artışını sağlayacak ‘Ek göstergenin 3600’e çıkarılması’ vaadinden sonra Adanalı işçi emeklileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan beklenti içine girdiler.
MECLİSE GÖNDERECEĞİZ
Adanalı işçi emeklileri, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ek gösterge ile üç meslek gurubunun memur emeklilerinin maaşlarındaki artışlarını içeren müjdesi çok yerinde oldu. Ancak bizler işçi emeklileri de çok iyi sayılmayız. 2000 yılından önce emekli olanlara yönelik maaş adaletsizliğini ortadan kaldıran intibak hakları verildi. Maalesef Hükümetin sözü olmasına karşın 2000 yılından sonra emekli olanların intibak hakları verilmedi. Unutturuldu. Sayın Bakanımız Jülide kızımız Adana’nın öz evladıdır. Şimdi de Ak Parti’den Adana Milletvekili adayımızdır. Kendisini yeniden mecliste görmek isteriz. Bizler oyumuzu verirken de işçi emeklileri olarak hakkımızı bizlere iade etsinler istiyoruz. Bu sorunu çözerse ancak kızımız çözer’ dediler.
HAKKIMIZI TESLİM EDİN
Aynı prim günü ile emekli olanlar arasında maaş farkı olduğu üzere daha az prim günüyle emekli olanların yasa nedeniyle daha fazla prim günü ile emekli olanlara göre yüksek maaş aldığına işaret eden Adanalı işçi emeklileri, ‘İşçi emeklileri olarak zaten enflasyon karşısında eziliyoruz. Aldığımız maaşlar bizlere yetmiyor. Bir de bu adaletsiz maaş alımları ile adeta yok olmak durumundayız. Nedendir bilinmez intibak yasası konusunda Hükümet hep soğuk davranıp bir türlü harekete geçmedi. 12 milyon işçi emeklisi demek bu ülkede seçim kaderini değiştiren kesim demektir. Kızımızı meclise gönderip vekil yapacağız. Lakin kendisinin de işçi emeklilerine bu haklarını teslim etmelerini istiyoruz’ diyerek görüşlerini dile getirdiler.