Çözüm yerinde kalkındırmaktır

İhracatçıların beklentilerini ve çözüm önerilerini getiren Yamanyılmaz ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ihracatçıların sorunlarına çözüm bulunması adına yapılacak çalışmalar ve ülkenin ekonomisine ait kurtuluş reçetesi niteliğindeki görüşlerini gazetemize açıkladı. Başkan Yamanyılmaz ‘Çözüm yerinde kalkındırmaktır’ dedi.
Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ali Can Yamanyılmaz ihracatçıların önünün açılması gerektiğini belirterek “Pandemi süreci tüm Dünyayı olduğu üzere Türkiye’yi de etkiledi. Elinizdeki ürünü satacak yer bulmakta zorlanıyorsunuz. Bulsanız da tahsilatta sıkıntı yaşıyorsunuz. Bakanlığın özellikle ihracatçıların sıkıntılarını çözmek adına acil eylem planını harekete geçirmeleri gerekiyor. Son olarak Sanayi Bakanlığı’nın içerisinde Adana’nın da bulunduğu 5 ildeki çalışmasının olumlu meyvelerini vermesini bekliyoruz” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.
Türkiye ekonomisinin düzelmesi adına nelerin yapılması gerektiği yolundaki sorumuz da yanıtlayan Başkan Yamanyılmaz “Köylerimiz boşalıyor. Gidip bakın her köyde kalan toplam hanenin yüzde 80’i yaşı 60 ve üzerindeki insanlardır. Gençler şehre göç ederek ekonomilerini orada arıyorlar. Verimli topraklarımız var. Bu topraklarımızı iyi değerlendirip çiftçiyi, üreticiyi yerinde kalkındırmaya yönelik politikalar uygular isek şehre göçü de önleriz. Yerinde kalkınan köylerimiz sayesinde tarımda, ticarette ve her alanda da başarıyı yakalarız. Ürettiğini satan insanın da ürününün değerini alması gerekiyor elbette. Türk çiftçisinin ürettiği ürünü ithal etmeniz ve çiftçinin ürününün değerini veremez hale gelirseniz ekonomide başarı beklenemez” dedi.
Yamanyılmaz açıklamasını sürdürdü ve uyarısını şu cümleler ile tamamladı. “Bereketli topraklarımız ve çok da başarılı yatırımcılarımız var. Piyasada dengeler çok bozuk. Dolar ve Euro dalgalanmaları herkesi olumsuz etkiledi. Bu nedenle alınacak olan acil kararların biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği olarak önerimizi her zeminde her yetkili ile paylaşıyoruz. Başarıyı yakalamak adına da birlikte hareket etme ihtiyacının olduğunu ifade ediyoruz.”