Çukurova'da ön seçim iptali tepkisi

Meclis üyeliğine aday olanlar kura çekerek ön seçimdeki pusula yerlerini dahi belirlemişlerdi.

Adana’nın Çukurova İlçesi’nde CHP’nin belediye meclis üyelerinin yerlerini belirlemek amacıyla yapılacak olan ön seçimin genel merkez kararı ile iptal edilmesi ilçede tepkilere neden oldu.
KOZAY VE KARALAR’DAN AÇIKLAMA
CHP İl Başkanı Emrah Kozay, eğilim yoklamasının yapılmasını isteyen bir teşkilat olduklarını ve bu yönde alınmış kararlarını genel merkeze ilettiklerini belirtip alınan karardan dönüleceğini ümit ettiğini söyledi. Ön yoklamanın iptal edilmesini başta meclis üyeliklerine talip olan partililer olmak üzere Adana Milletvekillerinin de tepki gösterip kararın yeniden gözden geçirilmesini istedikleri öğrenildi. Bu arada Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak ön seçimi desteklediğini söyledi. Karalar, ‘Ben hayatım boyunca halkın ve tabanın sesine kulak verdim. Meclis üyelikleri için Seyhan’da, Çukurova’da, Yüreğir’de ve diğer bütün ilçelerde fermuar yöntemi ile önseçim yapılmalıdır. Örgüt emekçilerimizin sesine kulak vermeli ve destek olmalıyız’ ifadesini kullandı.
SONER ÇETİN’DE ÜZGÜN
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise yaptığı açıklamada, ‘Hayatım boyunca parti içi demokrasiyi ve önseçimi savunmuş bir arkadaşınızım. Partimin her üyesi benim için eşit oranda değerlidir. Bugüne kadar yapılan önseçimlerde tarafsız davranmamın ve hiçbir aday adayının yanında veya karşısında yer almamamın nedeni de budur. Bu karardan en çok üzüntü duyanlardan biriyim. Meclis üyesi adaylarımız birbirinden değerli ve liyakat sahibi yol arkadaşlarımızdır. Bir süredir önseçim için ciddi bir hazırlık ve çalışma içinde olduklarını da izliyorum. Genel Merkezimizin aldığı tüm kararlara saygı duymakla birlikte bu kararlarını tekrar gözden geçirmelerini diliyorum. Sonuna kadar ön seçimden yana olan tavrımı sürdüreceğim’ dedi.