Çukurova SKAL Başkanı Özdemir:'Kültür turizmini geliştireceğiz'

Çukurova SKAL Başkanı Meltem Özdemir, turizm profesyonelleri olarak başta Adana olmak üzere Çukurova yöresinde kültür turizmini geliştirmek için çaba harcayacaklarını söyledi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, SKAL’ın, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olduğunu belirten Özdemir, ‘’Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir. Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri, yerel ,ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar. Skal, turizm profesyonelliğini geliştirmek ve bu alanda üyelerine yarar sağlamak amacındadır. ‘’Doing Business Among Friends’’ sloganını benimseyerek uluslararası dostluk ve iş bağlantısını pekiştirmek , Turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacı ile düzenlenen seminer, konferans ve benzeri organizasyonların yapılmasını teşvik eder’’ dedi.
Uluslararası Skal’ın bugün yaklaşık 84 ülkede, 359 kulüp ve 14.249 üye ile temsil edildiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
‘’Kulüpler ve Ulusal Komiteler SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşmiştir ve bu merkezden idare edilir. 60 yıllık geçmişi olan TÜRKİYE SKAL, dünya SKAL hareketi içinde çok önemli bir yere sahiptir. SKAL TÜRKİYE Milli Komitesi; Mart 2011 yılında federatif yapıya kavuşmuş ve ULUSLARARASI SKAL DERNEKLERİ FEDERASYONU adını almıştır. Türkiye genelinde kuruluş yılları itibari ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara, Eskişehir, Konya, Karadeniz ve Troya Kulüpleri olmak üzere toplam 17 kulüp ile 1008 turizm profesyonelini çatısı altında toplayan SKAL Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez Kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya geliyor.’’
ETKİNLİKLER SÜRECEK
Özdemir, Çukurova Skal’ın yeni yönetimi ve turizm profesyonelleri olarak başta Adana olmak üzere Çukurova yöresinde kültür turizmini geliştirmek için çaba harcayacaklarını söyledi.
Özdemir, yaptığı açıklamada, Çukurova SKAL olarak geçtiğimiz günlerde ilkini gerçekleştirdikleri ‘’Tarihi Adana Buluşmaları’’ başlıklı etkinliklerine önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 
 
 

Çukurova Skal Meltem Özdemir