Çukurova Üniversitesi'nden Çocuk İyilik Merkezi

Çukurova Üniversitesi, 11 ilde etkili olan depremlerde anne babasız kalan, bazı uzuvlarının kaybeden  çocuklar başta olmak üzere tüm depremzede çocuklarının rehabilitesi için 'Çocuk İyilik Merkezi' oluşturdu.

Çukurova Üniversitesi, 11 ilde etkili olan depremlerde anne babasız kalan, bazı uzuvlarının kaybeden  çocuklar başta olmak üzere tüm depremzede çocuklarının rehabilitesi için “Çocuk İyilik Merkezi” oluşturdu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Pro. Dr. Meryem Tuncel, hem depremin yarattığı korku, endişe, yakınlarının kaybedilmesi, geleceğin belirsizleşmesi gibi psikolojik etkiler hem de fiziksel travmanın vücuttaki etkileri nedeniyle hayatta kalan çocukların rehabilite edilmelerinin gelecekte onların sağlıklı yetişkinler olmasının en temel belirleyicilerden biri olacağı gerçeğinden hareketle yola çıktıklarının ifade etti.

Tuncel, depremzede çocukların ihtiyaç duydukları bütün rehabilitasyonları yapabilmek, topluma ruhen ve bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak katılabilmelerini sağlamak amacı ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde, Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı katılımı, yerli ve yabancı bağışçılar ile birlikte “Çocuk İyilik Merkezi (ÇİM)”ni kurduklarını bildirdi. Tuncel, merkezin 21 yaşından gün almamış çocukların ihtiyaç duyduğu tüm psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonları yurdun neresinde olurlarsa olsunlar ücretsiz olarak karşılatacağını belirtti.

Tuncel, merkezin Türkiye’nin afet rehabilitasyonları ve çocukların farklı afetlere hazırlanması konularında çok önemli bir eğitim ve araştırma merkezi olacağını ifade ederek,  depremzede çocuklara uzun vadede eğitimleri için ayrıca burs destekleri de verilmesini hedeflediğini bildirdi.

Tuncel, ÇİM hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta ve ve yakınlarının doğrudan başvuru yapamayacağını kaydetti ve Türkiye’nin her yerinden afet ve felaketlerden etkilenmiş hastalar için sadece kendilerini takip eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları ve Aile Hekimleri https://cocukprotez.org/ internet sitesi üzerinden hasta bilgileri ile hastalar adına başvuru yapabileceklerini bildirdi.

Rektör Tuncel, destek kararının bilimsel komisyonca incelenerek onaylanması durumunda gerekli tıbbi ve ortopedik desteklerin tamamı ücretsiz sağlanacağını söyledi.