Çulhaoğlu'ndan soru önergesi

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Adana'nın narenciye sektörünü ilgilendiren önemli sorunlardan bir tanesi olan DFİF kaynaklı ihracat desteği ve navlun desteği konusunda Ticaret Bakanının yanıtlaması amacıyla meclise bir soru önergesi verdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Adana’nın narenciye sektörünü ilgilendiren önemli sorunlardan bir tanesi olan DFİF kaynaklı ihracat desteği ve navlun desteği konusunda Ticaret Bakanının yanıtlaması amacıyla meclise bir soru önergesi verdi.
 Milletvekili Çulhaoğlu, meclis başkanlığına verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi.
‘Destekleme fiyat istikrar fono kaynaklı ihracat desteğini artıracak mısınız? Artacak ise miktarı ton başına kaç lira olacak? Üreticilerimizin ve ihracatcılarımızın destekleme fiyat istikrar fono kaynaklı ihracat desteğinden beklentileri ton başına 150 lira tondur. Bu yıl bu desteklemenin 150 lira ton yapılması için bir çalışmanız var mıdır?
Narenciye tüketiminin çok olduğu özellikle Hong Kong, Singapur, Endonezya ve Malezya gibi Uzakdoğu’daki pazarlara üreticilerimizin ve ihracaatcılarımızın girebilmesi için navlun desteği en az 50 dolar ton olmalıdır. Navlun desteğini bu şekilde yapmayı düşünüyor musunuz? DFİF ve navlun destek miktarları konusunda üreticilerimize ve ihracaatcılarımıza ne zaman açıklanacak?’