Çulhaoğlu: Sopa gösteriyorlar

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, hukukun siyasallaştırıldığını, Sayıştay ile Danıştay'a Hükümet tarafından ayar verildiğini belirtip 'Sopa gösterilecek kurum değildirler bu kurumlarımız. Az kaldı. İYİ Parti iktidarında kimse hukukla böyle uğraşamayacak' açıklamasını yaptı. Çulhaoğlu açıklamasında özetle şunları söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, hukukun siyasallaştırıldığını, Sayıştay ile Danıştay’a Hükümet tarafından ayar verildiğini belirtip “Sopa gösterilecek kurum değildirler bu kurumlarımız. Az kaldı. İYİ Parti iktidarında kimse hukukla böyle uğraşamayacak” açıklamasını yaptı.
Çulhaoğlu açıklamasında özetle şunları söyledi.
Ak Parti İktidarı denetlenmeyi ve şeffaflığı sevmez, istemez. Bunun en bariz örneklerini bu iki kurumumuzun kuruluş yıldönümü törenlerinde Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı konuşmalardan daha iyi anlıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanı her zamanki gibi yine bu ülkenin Cumhurbaşkanı değil de sanki tek sahibi gibi konuştu ve Anayasal görevi kamu idarelerindeki mali faaliyetleri denetlemek olan Sayıştay’a, ayar vererek “Açık aramayın” diyerek adeta tehdit etti. Bu demokrasilerde olacak iş değildir.
Bizde İyi Parti olarak diyoruz ki; Hiç boşuna uğraşmayın ve kendinizi yormayın. Çünkü herkes unutsa devletin hafızası unutmaz. Haksızlık, hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz. O raporlar elbet bir gün döner dolaşır ilgililerin ayağına dolaşır, yakasına yapışır.
Aynı şekilde hukukun siyasallaştığı bir ortamda cübbesine düğme dikilemeyen erdemli ve ahlaklı savcıların verdiği kararla İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilemeyeceğini açıklayan Danıştay’a da açıkça sopa gösterdi. Yargıda halen namusuyla-şerefiyle, hukuktan ödün vermeden özveri göstererek çalışan insanların olması çok sevindirici bir hadisedir. İktidar bunları vesayeti altına alamadığı için çok sinirlenmektedir. Danıştay, Yürütme organına yardımcı olan bir inceleme, karar ve danışma organı olmasının yanı sıra, millet adına yargı yolu ile denetim yapan bir kuruluştur. Bunu büyük milletimize gösterenlere selam olsun.
Bu devlet kimsenin çiftliği, bu kurumlar da kimsenin şahsi özel şirketleri olmayıp bu kurumlarda çalışan hiç kimse de iktidarın emir erleri değildir.
İyi Parti olarak biz; Milletimizle el ele omuz omuza verip, ilk seçimde iktidar olacak, Atatürk’ün ortaya koyduğu büyük vizyona, Cumhuriyetimizin o kutlu iradesine sarılarak ülkemizi bu cendereden kurtarıp düze çıkartacağız. “