Dağlı'dan Kütük'e 'özür dile' çağrısı

Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Mutlu Dağlı, Ermenilerin Kozan'dan toprak istemesi üzerine açtığı dava gününün de yaklaşması üzerine basın açıklaması yaptı.

Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı Mutlu Dağlı, Ermenilerin Kozan’dan toprak istemesi üzerine açtığı dava gününün de yaklaşması üzerine basın açıklaması yaptı.
Dağlı “Tarihçi-Yazar Abdurrahman Kütük’ün, Kozan Belediyesi Haziran ayı olağan meclis oturumda söylediği “Fırında öldürülen Türklerin var. Ama yakılarak değil de telle boğularak öldürüldüğü kaynaklarda geçiyor” demesine de değinen Dağlı “Kozan’ımızın kurtuluşunun 101. Yıl dönümünde hem de belediye meclisinde böylesine mesnetsiz bir açıklamada beni bir şehit yakını ve Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Başkanı olarak beni çok üzdü. Buna sessiz kalamazdım. Büyüklerimizden geçmişte Ermenilerin Kozan halkına yaptığı zulümleri, acıları, ızdırapları, işkenceleri dinledik. Bunlar yıllardır da söylenir. Abdurrahman Kütük, basın yayım yoluyla Kozan halkından özür dilemeli” dedi.