DASEV'den Damlapınar İlkokulu'na kitaplık hediyesi

Adana'da eğitime önemli katkılarda bulunan DASEV Vakfı'nın Gençlik Kolları Komitesi, Karataş'ın Damlapınar Köyü'nde bulunan ilkokula üç adet kitaplık, 700 adet çocuk kitabı ve oyuncaklar hediye etti.

Adana’da eğitime önemli katkılarda bulunan DASEV Vakfı’nın Gençlik Kolları Komitesi, Karataş’ın Damlapınar Köyü’nde bulunan ilkokula üç adet kitaplık, 700 adet çocuk kitabı ve oyuncaklar hediye etti.
DASEV Başkanı Nevzat Buyurgan, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Atay Çakır, Kurucu üye Mustafa Polat ve Aysel Atilla’nın da katıldığı törende DASEV Gençlik Kolları Komitesi Başkanı Demet Öztürkk ve beraberinde Mehmet Ali Efe, Atife Ertuğrul, Ebru Özata, Azada Öztürk ve Zeynep Yıldırım, demonte hale bulunan kitapların montajlarını da birlikte yaparak kitapları hediye ettiler.
Damlapınar İlkokulu Müdürü Hanifi Çokçalışkan, bakanlığa bağı olan okulun 2014 yılında kurulduğunu, üç derslikten ibaret olduğunu ve geçici olarak iki derslik daha oluşturduklarını belirterek Lions Kulübü tarafından da öğretmen odasının yapıldığını ifade etti. Müdür Çokçalışkan, 1.sınıftan 4.sınıfa kadar eğitim verildiğini ve bir adet de ana sınıfının bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
Müdür Çokçalışkan, okulda 35 Türk öğrencinin,  65 adet de Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü, Suriyeli öğrencilerin Türkçe bilmediklerini, bu  öğrencilere de  mevcut tedrisatın verildiğini, öğrencilerin çoğunluğunun çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işlerinde çalışan işçilerin çocukları olduğunu  anlattı. Okulda eğitim veren, Ebru Kırsay, Gamze Çavdar, Seda Işık, Buket Kaynak, Elif Kara ve Kamuran Çılkılınç adlı öğretmenlerin çocukların Türkçe bilmemeleri nedeniyle zorlandıklarını söylediler.
 
Başkan Buyurgan, Gençlik Kolları Komitesi Başkan ve üyelerine bu güzel davranışlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Başta Okul Müdürü Hanifi Çokçalışkan olmak üzere tüm öğretmenlere başarılar diledi.