DASEV'den Şehir Hastanesi'ne ziyaret

Darandeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı'na mensup heyet, Adana Şehir Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Koray Daş'ı ziyaret etti.

Darandeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’na mensup heyet, Adana Şehir Hastanesi’ne Başhekim olarak atanan Doç. Dr. Koray Daş’ı ziyaret etti.
Ziyarette Vakıf Başkanı Nevzat Buyurgan, 2.Başkan Nadir Özata, kurucu üye Sadi Sürenkök ve Başkan Yardımcısı Mehmet Sungur ile Vakıf Sekreteri Aysel Atilla yer aldılar.
Ç.Ü’den mezun olan Doç. Dr. Koray Daş, Türkiye’nin ilk eğitim ve araştırma hastanesi olan Adana Şehir Hastanesi’nin önemli bir sorunluluğu yerine getirdiğini ve kamu özel yatırım işbirliği olarak hizmet verdiğini söyledi. Koray Daş, hastanenin 540 bin metrekare inşaat alanı ve 8 bloktan ibaret olduğunu, 5 blokta ana hastane olarak hizmet verildiğini, 1 blokta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 1 blokta Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Merkezi olarak hizmet verildiğini söyledi. Hastanenin 1550 yatak kapasitesine sahip olduğunu, Ana Binada 1066 servis yatağı ve 234 adet de yoğun bakım yatağı bulunduğunu, ayrıca 324 poliklinik, 58 ameliyat odası ve 60 adet ameliyat masasının bulunduğunu söyledi.
Adana Şehir Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olarak açılan ilk hastane olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Koray Daş, bu nedenle profesör, doçent ve baş asistan olarak 60 kişilik bir eğitim kadrolarının bulunduğunu dile getirdi.
Doç. Dr. Koray Daş, “337 uzman hekim, 251 asistan hekim hastanemizde görev yapıyor ya da eğitim alıyor. Pratisyen hekim sayımız 70. Son atamalarla birlikte 1458 hemşire, ebe, sağlık teknikeri personelimiz görev yapıyor. İdari personel dışında şirket personellerini de dâhil edersek, hastanemizde çalışan sayısı 5000’i buluyor” dedi. Ayrıca, Adana Şehir Hastanesi’nin diğer Devlet hastaneleri gibi SSK’lı, BAĞ-Kur’lu ve Emekli Sandığına tabi hastalara hizmet verdiğini ifade etti.
DASEV Başkanı M. Nevzat Buyurgan, Doç. Dr. Koray Daş’a ve Hastane ekibine başarılar diledi. ‘Ayrıca, bu Hastanenin Vakfımızın kurucu üyesi ve Rönesans Holding’in sahibi olan Erman Ilıcak- Bekir Ilıcak tarafından inşa edilmiş olmasından dolayı gurur duyuyoruz’ dedi. Buyurgan, DASEV’in faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vakfın, eğitime katkı kapsamında, Türkiye’nin her yöresinden ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiğini, bunun yanında sosyal yardım ve sağlık yardım hizmetlerinde bulunduklarını ifade etti.
DASEV’in ayrıca gerek mezun olan öğrencilerine ve gerekse Darendeli ve Adanalı hemşerilerinin iş imkânlarına kavuşmaları konusunda büyük çaba gösterdiğini söyledi.
Buyurgan, ‘Bu konuda, Hastane açılışı sırasında Rönesans Holding’in ilgi ve desteklerine teşekkür ediyoruz, Başhekimimiz Doç. Dr. Koray Daş’ın da destek ve yardımlarını bekliyoruz’ dedi.