Demirçalı zammı!

Yüreğir Belediyesi'nin kına konağı kiralama ücretine CHP'li belediye tarafından astronomik artışlar yapıldı.

CHP’li Yüreğir Belediyesi’nden ilginç haberler gelmesi hız kesmeden devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sert çıkışı ve genelgesinden sonra belediye başkan yardımcılığı görevinde geri adım atan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın belediyesi bu kez kına konaklarına yapılan aşırı zamla gündem oldu.

3 BİN 500 LİRADAN 30 BİN LİRAYA FİYAT YÜKSELTİLİR Mİ?

Fakir insanların düşük ücretle kına ve nişan etkinliklerini yaptığı Hayme Ana Kına Konağı ile Nene Hatun Kına Konaklarının kiralama ücretlerini 3 bin 500 liradan 15 bin liraya çıkardı. Yüreğir dışında oturan kişiler kına konaklarını kiralamak istediklerinde 3 bin 500 liralık ücret 30 bin liraya çıkmış olacak. 9 Mayıs 20024 tarihli meclis oturumunda komisyondan gelen teklif ile Hayme Ana ile Nene Hatun Kına Konaklarının kiralama ücretlerinin artışı AK Parti ve MHP’li üyelerin ret oyuna karşın CHP’li üyelerin evet oyu ile kabul edildi.

HALKÇI BELEDİYE DİYECEKSİNİZ HALKI DÜŞÜNMEYECEKSİNİZ!

Her fırsatta halktan yana tavır koyduklarını söylemlerinde dile getiren CHP yönetimlerinin söz sahibi olduğu belediyelerdeki uygulamalar kamuoyunda ‘işin başında düğme yanlış ilikleniyor’ diyerek yorumlanıyor. Halkçı belediye olarak nitelendirilen Yüreğir’in CHP’li belediye yönetiminin halka düşünmekten uzak zam kararı ile ortaya koyduğu uygulama tepkilere neden oluyor. 3 bin 500 liralık ücretin 30 bin liraya çıkarılmasını CHP’li Yüreğir Belediyesi ‘her şeyin fiyatı artıyor’ diyerek yorumluyor.

ÖZÜNAL: SAYISAL ÜSTÜNLÜKLERİ VAR, KARARLARI GEÇİRİYORLAR

Konuyla ilgili olarak görüşlerini başvurduğumuz önceki dönem belediye başkanı Fatih Kocaispir, zamdan haberinin olmadığını ifade ederek ‘Yüreğir halkı yoksul insanlardan oluşuyor. Biz halkın yanında olan belediyecilik anlayışımız ile ücretleri düşük tuttuk. Yüreğir halkı bu rakamlar altında ezilir’ diyerek konudan haberdar olmuş oldu. AK Parti’nin Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Tarık Özünal ise konuyla ilgili olarak ‘AK Parti ve MHP olarak karşı çıktık. Mecliste sayısal çoğunlukları oldukları için karar alıp zam yaptılar. Yüreğirli insanlara kına konaklarının kapılarını zamla adeta kapatmış oluyorlar’ diyerek görüşlerini dile getirdi.