Derbi bitti, tartışması bitmedi

TFF 1. Lig'de 2-2 berabere biten Adana derbisinin ardından Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar'ın karşılaşma öncesi soyunma odasında Adana Demirspor'a "Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu" benzetmesi yapmasının sosyal medyaya düşmesinin ardından üzerine Adana Demirspor geç saatlerde sert bir açıklama yaptı. Adanaspor'dan da bu açıklamaya anında yanıt geldi.

TFF 1. Lig’de 2-2 berabere biten Adana derbisinin ardından Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar’ın karşılaşma öncesi soyunma odasında Adana Demirspor’a "Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu" benzetmesi yapmasının sosyal medyaya düşmesinin ardından üzerine Adana Demirspor geç saatlerde sert bir açıklama yaptı. Adanaspor'dan da bu açıklama anında yanıt geldi.
Gol düellosu şeklinde geçen maçın ardından Adanaspor sosyal medya hesabından Teknik Direktör Emrah Bayraktar’ın karşılaşma öncesi soyunma odasında futbolculara yaptığı konuşmayı yayınladı. Bayraktar, maç konuşmasında, şunları kaydetti:
‘’Sıradan bir Adana Demirspor maçı değil, sıralamadaki yerimizi belirleyecek bir maç değil. Bugün oynayacağımız maç şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu ile gururlu delikanlısının maçıdır. Siz karar verin hangisisiniz. Bugün bu noktaya gelebilmek için çok koştunuz çok mücadele ettiniz, çok yoruldunuz, sıfırdan geldiniz. Ekmeğinizi kolay kolay rakibe vermeyin. Taktiksel disiplinimize sonuna kadar riayet edin bunu unutmayın. Şimdi sahaya çıkın maçı paramı oynuyor yürek mi oynuyor gösterin.’’
ADANA DEMİRSPOR’DAN YANIT
Ardından Adana Demirspor'dan, Adanaspor'un maç öncesi soyunma odası videosuna dair bir açıklama geldi. Adana Demirspor'dan yapılan açıklama şöyle:
Biz Adana Demirspor olarak 3. Lig'de dahi şeref, onur ve gururla oynadık. Hiçbir zaman birilerinin desteği olmadan kendi gücümüzle liglerde mücadele ettik. "Zengin ve Şımarık" kelimelerini sarf ederken kendi reklamını yapmak uğruna Koskoca Adana Demirspor Camiasına hakaret edilmesini asla tasvip etmiyoruz. Bizler Adana Demirspor olarak, Adanaspor için "Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz" kelimelerini kullanırken Adanaspor teknik direktörü Emrah Bayraktar'ın kullandığı ifadeler bizleri son derece üzmüştür. Bugün Adanaspor A.Ş bu ligde mücadele ediyorsa Başkanımız ve TFF.1 Lig Kulüpler Birliği Başkanımız Murat Sancak ve diğer başkanların büyük gayreti ile olduğunu hatırlatmak isteriz. Başkanımız ve yönetim kurulumuzun göreve geldikleri günden bu yana verdiği "Centilmenlik" mesajlarına rağmen Emrah Bayraktar'ın kendi reklamını yapmak için kullandığı ifadeleri kınıyoruz.
Şunu iyi bil Emrah Bayraktar: "Adana Demirspor'lu olmak "ŞEREF,ONUR ve GURURDUR" Kameralar önünde "ŞOV" yaparak camiana şirin gözükmek adına kullandığın ifadeleri sana iade ediyoruz. Keşke Adana futboluna hizmet vermiş ve soyadı BAYRAKTAR olan büyüklerini örnek olsaydın.’’
ADANASPOR’DAN ANINDA YANIT
Adana Demirspor’un yaptı açıklamaya Adanaspor A.Ş’den anında açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:
"Türk Futbol Kamuoyuna, Renklerini Adana'nın turunçundan ve pamuğundan alan camiamız, 1954 yılından bu yana "KİMSENİN GAYRETİ" ile değil, "ADANALILARIN İRADESİ" ile liglerde mücadele etmektedir. Pandemi dönemi Türk Futbolunun geneli ile ilgili bazı kararlar alınmış olup bu kararlar kulübümüze özgü alınmamıştır. Bununla birlikte; MAGAZİN CAMİASI çok iyi bilir ki; Adana'nın hangi takımı kendine özgü karar aldırmak için cabalamış, çırpınmış ve gayret etmiştir. Adanaspor camiasının her ferdi gibi babası Adanaspor şehidi olan hocamız Emrah Bayraktar da bu camianın kıymetli bir ferdidir.’’

Derbi tartışma