Devir krizi

Seyhan ile Büyükşehir Belediyesi arasında çözülemeyen sorun: KENT MEYDANI

Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı iken başlattığı ve yarım kalan Kent Meydanı Projesi’nde bugünlerde devir krizi yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi Seyhan Belediyesi’nden Kent Meydanını ücretsiz olarak devir etmesini isterken, Seyhan Belediyesi 198 milyon lira karşılığında devir edilebileceği konusunda ısrarlı.
KARALAR ÜCRETSİZ DEVİRDEN YANA
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın encümeni Seyhan Kent Meydanı’nın kendi belediyelerine devir edilmesi için Başkan Karalar’ın talimatı ile harekete geçti. Encümen bu konuda bir karar alarak konuyu Seyhan Belediyesi’ne iletti. Ancak Kent Meydanı’nın ücretsiz olarak devri istenildi alınan kararda. Seyhan Belediyesi ise buna karşı çıktı. Başkan Akif Akay’ın bugüne kadar Seyhan Belediyesi’nin kasasından Kent Meydanı yapımı için çıkan 198 milyon lira paranın ödenmesi halinde projenin devrinin mümkün olacağı kanaatini taşıyor.
KİRALAMA MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ
İşte bu görüşmeler ve yazışmalar yaşanırken Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Kent Meydanı’ndaki iş yerlerinin bir kısmının Tapu İdaresine kiraya verilmesine ait gündem maddesini meclis gündemine aldı. Kiraya verilmesine ait gündem maddesine meclis üyeleri “Önce kiraya veriyorsunuz. Tapu İdaresi taşınıp hizmete başlıyor. Sonra bizlere noter gibi onaylayın diyorsunuz” tezinden hareketle karşı çıktılar. İşte bu gelişmeler yaşanırken bu kez Kent Meydanının devri söz konusu oldu. Başkan Akay, Tapu İdaresine kiraya verilmesi maddesini devir söz konusu olunca meclisten geri çekme ihtiyacı duydu.
SORUN YUMAĞI HALİNE GELDİ
Seyhan Belediyesi’nin meclis üyeleri iki CHP’li belediyenin bu tavrından dolayı ikiye bölündüler. CHP’li meclis üyelerinin bir kısmı içinde olmak üzere Seyhan Kent Meydanı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devrini doğru buluyorlar. Lakin Millet İttifakı ve bazı CHP’li meclis üyeleri de 198 milyon lira paranın harcandığını belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin bu parayı vermesi halinde devrinin doğru olacağını savunuyorlar. Devir konusu gündeme gelince kira konusunda da Seyhan Meclisi’nde bir karar alınamadı. Mayıs ayı oturumlarında kira konusuna ait gündem maddesi geri çekilince bu maddenin görüşülmesi yeniden gündeme alınması halinde Haziran ayına kaldı. Şimdi Kent Meydanı Projesi bu haliyle ‘sorun yumağı’ haline döndü ve Büyükşehir Belediyesi’nin Pazartesi günü başlayacak olan Mayıs ayı oturumlarında bu konunun tartışılması bekleniliyor.