Dışlanınca heyecanımız kalmadı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumuna Karataş’ta yapımı devam eden Tarla Balıkçılığı konusu damgasını vurdu. Büyükşehir Belediyesi adına bu çalışmada meclis üyesi olarak görev yapan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, gelinen son nokta hakkında bilgi verip ‘Yatırımcıları bölgeye davet ediyoruz’ dedi.

TOPUZ: YATIRIMCIYI BEKLİYORUZ

Başkan Topuz, Avrupa’nın en büyük Tarla Balıkçılığı Projesi olan Karataş’taki 2 bin 600 dönüm arazi üzerinde 400 milyon dolar gelir getirecek 100 bin ton kapasiteli alana bugüne kadar Almanya’dan bir firma ile Türkiye’den Samsun firması olan Sürsan’ın başvurduğunu söyledi. Topuz, 2 Aralık tarihine kadar yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaları için davet etti. Yol yapımının kısa zamanda bitirilmesi adına da tüm belediyelerden yardım beklediklerini ifade etti.

52 YATIRIMCI İSYAN EDİYOR

Akdeniz İhracatçılar Birliği bünyesindeki 52 yatırımcının bu projenin oluşumunda önemli katkıları varken dışlanıp dışarıda bırakıldığı iddiaları hatırlanacağı üzere daha önce de Adana kamuoyunda manşetlere taşınmıştı. Başkan Necip Topuz’un çağrısından sonra ulaştığımız balıkçılık konusunda önemli isimler olan bu yatırımcılar, ‘Niçin yatırımcının gelmediğinin yanıtı aslında insanları dışlamalarında yatıyor. Heyecanımız kaçtı. Biz şehrimize yatırım yapmak isterken sebebi nedir bilinmez bizi dışladılar. 2,5 yıl oldu Gıda OSB’de bir adım ilerleyemediler. Karataş Tarla Balıkçılığı konusunda da dağ fare doğurdu. Samsun firması da yem fabrikası kurmak istiyor. Bakın görün bu konuda beklentilerini bulamayacaklar’ diyerek gazetemize açıklamada bulundular.