Diyetisyen Altunsoy, C vitamini direnci artırıyor

Diyetisyen Pelin Altunsoy, kış aylarına girdiğimiz bu günlerde antioksidan içeriği yüksek, suda eriyen C vitaminlerinden yararlanmak gerektiğini belirterek, '' Bu şekilde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek, hastalıklara karşı direncimizi arttırmayı destekleriz'' dedi.

Diyetisyen Pelin Altunsoy, kış aylarına girdiğimiz bu günlerde antioksidan içeriği yüksek, suda eriyen C vitaminlerinden yararlanmak gerektiğini belirterek, ‘’ Bu şekilde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek, hastalıklara karşı direncimizi arttırmayı destekleriz’’ dedi.
Altunsoy, kışın gelmesiyle birlikte çoğu kişi de grip rahatsızlığının görülebildiğini söyledi. Bunun önüne geçmek için, antioksidan içeriği yüksek, suda eriyen C vitamininden yararlanmak gerektiğini belirten Altunsoy, şöyle konuştu:
‘’ Bu şekilde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek, hastalıklara karşı direncimizi arttırmayı destekleriz. Fakat C vitaminini vücudumuz üretmediği için dışarıdan alınması elzemdir. Pekihangi meyve ve sebze C vitamini içerir diye bakacak olursak: ‘ Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, yaban mersini, koyu yeşil yapraklı sebzeler, domates, yeşil biber, kuşburnu’ gibi besinlerde bulunmaktadır. Vücuda yeterli miktarda C vitamini almak aynı zamandakolajen yapımı için gereklidir. Yani, cildin yenilenmesine (daha genç görünüm), parlaklığına, yaraların iyileşmesine yardımcı olacaktır. Demir kaynaklarının yanında C vitamini desteği ile de demir emilimini arttırabiliriz. Yüksek tansiyonu düşürür, gribe iyi gelir, kanser riskini azaltır, felç ve inme riskini azaltarak, kalp hastalıklarının önlenmesini destekler. Yetersizliğinde ise, bağışıklık sistemi zayıflar, kansızlık, yorgunluk, kas, eklem ve kemik ağrıları görülebilir, diş eti hastalıklarıyla (skorbüt vb.) karşılaşmak mümkündür. Fazlalığında ise ishal, böbrek taşı, mide rahatsızlıkları görülebilmektedir. Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketerek, C vitamini ihtiyacımızı karşılayabiliriz.’’

Diyetisyen Pelin Altunsoy C vitamini