Doğruları rakamlarla konuşalım

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dün başlayan Temmuz ayı meclis oturumunda Başkan Zeydan Karalar ile AK Parti Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı arasında 'doğruları söylemiyorsunuz' tartışması yaşandı. Her iki isimde birbirini gerçekleri saptırmakla suçladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün başlayan Temmuz ayı meclis oturumunda Başkan Zeydan Karalar ile AK Parti Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı arasında ‘doğruları söylemiyorsunuz’ tartışması yaşandı. Her iki isimde birbirini gerçekleri saptırmakla suçladı.

GÜLAÇTI: KABİLEYETSİZLİĞİNİZE KILIF BULMAYIN
Gündem dışı söz alan AK Partili Ozan Gülaçtı, Başkan Zeydan Karalar’ın katıldığı televizyon toplantılarında belediyenin maddi kayba uğradığını belirten konuşma yaptığının altını çizip oysa ki belediyenin gelirlerinin arttığını kendi resmi internet sitelerinde dile getirdiğini kaydetti. Gülaçtı, AK Parti Hükümeti’nin CHP’li belediyelerin önünü tıkamadığını kaydedip aksine son dönemde belediyenin aldığı hizmetleri ise kalem kalem meclis üyelerine aktardı. Ozan Gülaçtı, “Yapamadığınız hizmete kılıf uydurmayın. Kabiliyetsizliğinin kılıfını suçlama ile kapatmayın” şeklinde sözler kullanarak ortamın elektriklenmesine neden oldu.

KARALAR: ECZACILARIN DA HESAP BİLMESİ GEREKİR
Gülaçtı’nın konuşmasına ‘gerçekleri konuşmuyorsun’ diyerek müdahil olan Başkan Zeydan Karalar, TOKİ’yi eleştirmediğini ancak bir proje bitmeden ikinci bir projeye başlamanın doğru olmadığını söylediğini belitti. UNESCO yaratıcı şehirler gastronomi başvurusunda ise 11 kişilik üyenin 7’sinin bürokrat olmasının takdirini kamuoyuna bırakarak Karalar, belediyenin de gelirlerinin artmasını gelir ve gider dengesini konuşarak anlatmak gerektiğini kaydetti. Pandemi döneminde ortaya çıkan sonuçları da eczacı olarak Ozan Gülaçtı’nın iyi değerlendirmesini isteyerek bütün konuşmalarının saptırıldığını söyledi.

DEMİRDAĞ: ULUSAL KANALLARA NE KADAR ÖDEME YAPTINIZ?

MHP adına söz alan Cemal Demirdağ, sinekle mücadele konusunda Başkan Zeydan Karalar’ın sınıfta kaldığını ve bütün mazereti mutasyona bağlamanın doğru olmadığını söyledi. Demirdağ, refüjler ve parklardaki çimlerin kuruduğunu fotoğraflarla belgelediği konuşmasında Karaisalı’yı Yenice’ye bağlayan yolun aylardır söylemesine karşın yapılmadığını belirtti. CHP’li belediye olarak ulusal televizyonlara ve gazetelere ne kadar para aktarıldığını soran Cemal Demirdağ, Tufanbeyli’de yaptığı ‘hırsız’ ifadesi içeren konuşmasını da kınadığını belirterek işçilerden özür dilemesini istedi.

MERCİMEK: BİRAZ DA TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLİN
İYİ Parti’nin sözcüsü Meclis Üyesi Recai Mercimek, hep eleştirmenin doğru olmadığını bu belediyenin yaptığı doğru olan ASKİ hizmetleri, asfalt çalışması ve kanalizasyon ile arıtma tesisleri içinde Karalar’a teşekkür edilmesini istedi. Mercimek, Kışla Yolu’nun acilen açılmasını istedi ve yeni yapılan adliye binasının bu yolun açılması ile rahatlayacağını söyledi. Meclis Üyesi Mercimek, Kozan ve Yüreğir Çarşılarına da el atılmasını istedi ve İnönü Parkı’nın rezil durumuna dikkat çekip Başkan Karalar’a ne düşündüğünü sordu. Mercimek ana yol üzerinde inşaat olarak durup yıkılmayan evlerin durumunu da Karalar’a soru olarak yöneltti.

 

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ