Dolandırıcıların yeni hedefi ''Genç Çiftçiler''

Adana'da Genç Çiftçileri arayarak devletin verdiği 30 bin lira tutarındaki desteğini almaya hak kazandıklarını söyleyerek işlemlerimi yapmak üzere para talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesi istendi.

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan duyuruda, bakanlık tarafından uygulanmakta olan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı müracaatları 05 Nisan 2016 tarihinde başlamış olup, 12 Mayıs 2016 tarihi itibariyle sona erdiği hatırlatıldı.
 
Oluşturulan İl Proje Değerlendirme Birimi’nin, başvuru yapan çiftçilerin projelerini değerlendirmek üzere 21 Mayıs 2016 tarihinde çalışmalara başladığı belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:
 
‘’Bakanlığımızın 03.06.2016 tarih ve 72998012-07 sayılı Uygulama Talimatında; Yapılan kontrol, tespit ve bazı İl Müdürlüklerinin talepleri göz önünde bulundurularak, değerlendirme komisyonları için çalışma sayfasının 06 Haziran 2016 tarihine kadar aktif kalması, Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek tarihe kadar nihai listelerin ilan edilmemesi ve uygulama takviminin yeniden düzenlenmesi gerektiği belirtilmiştir.
 
Son zamanlarda çiftçilerimiz, İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurarak, bazı şahıs, kurum veya kuruluşlar tarafından cep telefonu ile arandıklarını, Genç Çiftçi başvurularının açıklandığını, hibe almaya hak kazandıklarını ve bazı işlemlerin yapılması için kendilerinden ücret talep edildiğini ifade etmektedirler.
 
Yukarıda da açıklandığı üzere hibe başvurusunda bulunan çiftçilerimizden kazanan kişilere ait gerek asil, gerekse yedek listelerin sonuçlarının yayınlanması Bakanlığımız tarafından durdurulmuş olup, ikinci bir talimat beklenmektedir. Ayrıca kurum olarak çiftçilerimizden hiçbir ücret talep edilmemekte olup, sonuçlar Değerlendirme Komisyonu tarafından adana.tarim.gov.tr adresinden duyurulacaktır.
Bu anlamda bu tür asılsız aramalara ve ücret talebinde bulunanlara itibar edilmemesi ve bu konuda çiftçilerimizin bilgilendirilmeleri önemle rica olunur.
Bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden Güvenlik Birimlerini ve Adli Mercileri bilgilendirmelerigerektiği ilanen duyurulur.’’
 

Gen Çiftçi dolandırıcı hedef Tarım hibe