Durukan: Kadın hayattır

Sağlık Sen Adana Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Şadiye Durakan8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Sağlık Sen Adana Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Şadiye Durakan8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Durukan yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi. “Kadın hayattır, Hayat kadınla başlar ve güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum bizim sloganımızdır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası kadın kolları olarak ülkemizde cinsiyet ayrımcılığının artık son bulması ve kadınlarımıza pozitif ayrımcılığın ön planda tutulması, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin durdurulmasını istiyoruz.
8 mart dünya emekçi kadınlar günü arifesinde en son Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan ve eşi tarafından öldürülen sağlık çalışanı kardeşimize Allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum ve kadına şiddeti önlemek için, gerekli yasaların ivedilikle ağırlaştırılmasını ve uygulanmasını istiyoruz. Geçmişten gelen erkek egemen politikalara son verilmesini, fırsat eşitliği tanınmasını, kadın çalışanlarımıza 2.sınıf muamele yapılmamasını, kariyer basamaklarında sadece kadın oldukları için eğitim ve donanımlarının gözardı edilerek önlerinin kesilmemesini, yönetim kadrolarında ivedilikle eşit şartlarda hak sahibi olmalarını istiyoruz.”

 

Sağlık