Ekmeğini taştan çıkarıyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde 2 çocuk annesi 47 yaşındaki ev hanımı Canan Öztürk, baraj kenarından topladığı taşları sanata dönüştürerek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı, hemde boş vakitlerini doldurdu. Sosyal medyadan aldığı sipariş üzerine Kıbrıs ve Almanya'ya kadar ürünlerini gönderen Öztürk'ün ekmeğini taştan çıkarması ise çevresindeki herkese örnek oldu.

Elazığ'ın Keban ilçesinde 2 çocuk annesi 47 yaşındaki ev hanımı Canan Öztürk, baraj kenarından topladığı taşları sanata dönüştürerek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı, hemde boş vakitlerini doldurdu. Sosyal medyadan aldığı sipariş üzerine Kıbrıs ve Almanya’ya kadar ürünlerini gönderen Öztürk'ün ekmeğini taştan çıkarması ise çevresindeki herkese örnek oldu. 
İlçede yaşayan 2 çocuk annesi 47 yaşındaki ev hanımı Canan Öztürk, sosyal medyandan gördüğü, ‘Taş Boyama Sanatı’nı merak edip ilgi duydu.Hiç kimseden eğitim almadan izlediği videolarla sanatı öğrenen Öztürk, Fırat Nehri kenarında topladığı taşları rengarenk boyamaya başladı. Daha sonra kendini geliştiren 2 çocuk annesi kadın, boyadığı taşları birleştirerek resim, tablo ve çeşitli hediyelik eşyalara dönüştürdü. Evinin bahçesini de atölyeye çeviren Öztürk yoğun talep üzerine sanata dönüştürdüğü taşları, 100 ile 400 lira arasında satarak önemli bir ekonomik kazanç elde etmeye başladı. Sosyal medyadan aldığı sipariş üzerine Kıbrıs ve Almanya’ya kadar ürünlerini gönderen Öztürk'ün ekmeğini taştan çıkarması ise çevresindeki herkese örnek oldu.