Eleştirilere nihayet kulak verdiler!

Adana'da toplumun her kesiminden ASKi'ye yönelik olarak 'Kazıp tamir ettiği yerlerde asfalt ve parke yenilemesi yapmıyor' diye getirilen eleştirilere kurum nihayet kulak verip bozulan yollarda parke yenileme işi için ihale açtı.

Adana’da toplumun her kesiminden ASKi’ye yönelik olarak ‘Kazıp tamir ettiği yerlerde asfalt ve parke yenilemesi yapmıyor’ diye getirilen eleştirilere kurum nihayet kulak verip bozulan yollarda parke yenileme işi için ihale açtı.

 

30 BİN M2 ALANI TAMİR EDECEKLER

Her belediye meclis oturumunda ilçelerden gelen belediye meclis üyeleri ASKİ’yi eleştirip ‘Açtığınız ve kazdığınız yeri neden kapatmazsınız?’ sorularını yönelterek Başkan Zeydan Karalar’ı eleştiriyorlardı. Bu tepkilere nihayet kulak veren ASKİ, Kozan ve İmamoğlu ilçeleri ve muhtelif mahallelerde içme suyu yapımı işleri sonrasında bozulan yollarda parke yenileme işi için 30 bin m2 alan için ihaleye çıktı. 6 ay sürecek olan hizmet dönemine ait ihale 13 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşecek. ASKİ’nin diğer ilçelerde bu tür ihaleye çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

 

BU SÖZLER Mİ ETKİLİ OLDU?

Tarihler 10 Ekim 2022’yi gösterdiğinde Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir gündem dışı söz alarak ASKİ’yi eleştirmişti. Başkan Kocaispir, ‘Yüreğir’in ara sokaklarında kazı yapıyorsunuz. Bundan dolayı da mahalle halkı bizim belediyemizi sorumlu tutuyor. Böyle devam ederse kazı yapma sürecini zorlaştıracağız. ASKİ kazdığı yerin bedelini vatandaştan tahsil ediyor. Parasını aldığı yeri kapatmıyor. Ya kazdığınız yeri kapatın. Ya da biz artık size engel olacağız. Bunu tehdit olarak algılamayın. Çünkü bu işin siyasi bedelini biz ödüyoruz’ demişti. Kocaispir’in bu açıklamasından sonra ASKİ’nin işini ne kadar zorlaştırdığı bilinmez ama ASKİ kendi tedbirini alarak taşrada ihaleye çıkmış oldu.