Emeğin siyaseti olmaz

Pozantı, Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Karaisalı Belediye Başkanları isyan etti

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumlarına belediyeden işten çıkarılan işçiler damgasını vurdu. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, işten çıkarılan kişilerin emekçi olduklarını ve evlerine ekmek götüren kişilerin çıkarılmalarının tek kelime ile karşılığının ‘emeğin siyaseti olmaz’ şeklinde yorumlanması gerektiğini ifade ettiler.
ÇIKAN İŞÇİLER GERİ DÖNDÜLER
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçesinden 8 kişinin işten çıkarıldığını ve bir tanesinin bile bankamatikçi olmadığını belirterek Pozantı’daki CHP’liler ve Zeydan Karalar ile görüşerek adaletin yerini bulmasını sağladığını söyledi. Çay, ‘Çıkarılan tüm çalışanlara kefilim dedim. Zeydan Beyde araştırma yaptırdı ve 8 kişi şükürler olsun ki işlerine geri döndüler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Emeğin siyaseti olmaz’ sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Çay ayrıca artık iş yapma zamanının geldiğini belirtip ‘Yol ve sinek konusunda eleştiri alıyoruz. Yol müdürü gelip bizimle bir muhatap olsun. Belemedik’i bir görsünler. Ben tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini Pozantı’ya davet ediyorum. Pirzolaların kilosunun kaç liraya geleceğini artık hizmet isteyerek belirteceğimden varın siz hesap edin’ sözleriyle de espirili bir konuşla yaptı.
ORTAK ELEŞTİRİ İŞÇİ ÇIKARIMI VE SİNEKLE MÜCADELE
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik kanalizasyon ekibinin sürücüsünün işten çıkarıldığını örnek olarak verip siyaseten işçi çıkarmanın vebalini taşımanın da zor olduğuna değinirken Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ilçesinden 7 kişinin, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe de kendi ilçesinden 7 kişinin işten çıkarıldığını bu kişilerin kanalizasyon temizlediklerini ifade edip eleştirdi. Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan’da Hüseyin Sözlü’ye teşekkür edip Zeydan Karalar’ın ilçesine karşı hizmet getirmediğinin altını çizdi. İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse ise sinekle mücadele konusundan daha fazla araç ve ilaçla ilaçlamaların yapıldığını ancak birilerinin olaya köstek olduğunun örneğini verdiği meclis oturumunda Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş ise birlik olmak konusuna değinip çevre temizliği konusunda da duyarlı olunmasını istedi.